Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΡΑΗΛ: «Δεν θέλουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στη Βουλή, γιατί βλάπτονται τα συναισθήματά μας», λέει ο πρόεδρος της Κνεσέτ

Την ίδια ώρα που έξω από τον Λευκό Οίκο τοποθετήθηκε μια γιγάντια Μενορά για την εβραϊκή εορτή της Χανουκά* και που σεολόκληρη την (χαζοχαρούμενη) ‘δύση’ γίνεται αγώνας να εμπεδωθεί ο πολυπολιτισμός (μέσω ανέγερσης εβραϊκών μνημείων και τζαμιών) και να παταχθεί ο «ρατσισμός», ο πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) Yuli Edelstein, δήλωσε ότι τι Ισραήλ είναι ένα "εβραϊκό κράτος" (άρα όχι πολυπολιτισμικό όπως τα ‘δυτικά’) και δεν εγκρίνει την τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά από την έδρα της ισραηλινής βουλής, "όχι επειδή οι ​​Εβραίοι μισούν τους Χριστιανούς", αλλά επειδή οι ​​Χριστιανοί κάποτε, πριν από αιώνες, μισούσαν και κυνηγούσαν τους Εβραίους….! 

Λέει η ιστοσελίδα Israel National News:

Την περασμένη εβδομάδα, ο χριστιανός Άραβας βουλευτής Hana Sweid (το κόμματος ‘Hadash’), ζήτησε επίσημα να τοποθετηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κνεσέτ ως σύμβολο του ενδιαφέροντος του Ισραήλ για τους χριστιανούς πολίτες του και εκτίμησης της χώρας των δεσμών που έχει με τον χριστιανικό κόσμο. Σε επιστολή του προς τον Edelstein, ο Sweid δήλωσε ότι η τοποθέτηση ενός δέντρου θα δείξει ότι η Κνεσέτ δεν ανέχεται τις λεγόμενες επιθέσεις “price tag” («τίμημα»), για τις οποίες νεαροί Εβραίοι εθνικιστές κατηγορούνται ότι προβαίνουν με βανδαλσιμούς τεμενών και άλλων μη – εβραϊκών κτιρίων(χριστιανικών ναών) και συμβόλων.
[ ...]

Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο την Πέμπτη, ο Edelstein (του οποίου ο πατέρας είναι ορθόδοξος ιερέας στη Ρωσία) εξήγησε ότι εκτιμάει τους χριστιανούς πολίτες του Ισραήλ και δεν θέλει να προσβάλει κανέναν. Ωστόσο, είπε, το χριστουγεννιάτικο δέντρο,όπως και τα άλλα χριστιανικά σύμβολα, φέρνουν κακές αναμνήσεις για τους Εβραίους και ως εβραϊκό κράτος, το Ισραήλ χρειάζεται να εξασφαλίσει ότι οι Εβραίοι πολίτες του δεν υπόκεινται σε θεάματα που θα βλάψουν τα συναισθήματά τους.

«Αυτά τα σύμβολα υπενθυμίζουν σε πολλούς Εβραίους το πώς οι πρόγονοί τους είχαν διωχθεί στην Ευρώπη από τους Χριστιανούς», δήλωσε ο Edelstein. «Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι το κράτος να αποτίσει φόρο τιμής στους χριστιανούς πολίτες του». 

 *

You have been Jewed. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου