Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών αυξάνει τον κίνδυνο εθνοτικών συγκρούσεων» λέει ο Πατριάρχης της Ρωσικής εκκλησίας

Interfax / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις δραστηριότητες των ισλαμιστών στη Μόσχα.

«Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών, κυρίως εκείνων που προέρχονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, στη Μόσχα, έχει αυξήσει τον κίνδυνο εθνοτικών συγκρούσεων», είπε ο Πατριάρχης στη συνέλευση της Επισκοπής της Μόσχας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πολλοί μετανάστες έχουν ριζοσπαστικές απόψεις και «στρατολογούνται από εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, μερικές φορές μέσα στην ίδια την Μόσχα», είπε  ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι μια τέτοια προπαγάνδα εντάθηκε μεταξύ της σλαβικής νεολαίας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, φυλακές, αθλητικές ομάδες και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πατριάρχης είπε ότι ψευδο – ισλαμιστές φανατικοί, ο αριθμός των οποίων είναι σε χιλιάδες τη Μόσχα, «προκαλούν εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις αυξάνοντας την ισλαμοφοβία, η οποία αντλεί νέα μέλη στις οργανώσεις τους».
  


«Οι φανατικοί είναι εξαιρετικά αρνητικοί για την Ορθόδοξη πίστη: σκότωσαν έξι Ορθόδοξους ιερείς, συμπεριλαμβανομένου του ιερέα της Μόσχας Δανιήλ Sysoyev, τα τελευταία 15 χρόνια», είπε ο Πατριάρχης.

[Για τον 34χρονο Ρώσο ιερέα Ντανίλ (Δανιήλ) Συσόεφ, (Daniil Sysoyev) έγγαμο και πατέρα τριών κοριτσιών, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία του αγίου Θωμά στη νότια Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2009, από φανατικούς ισλαμιστές, μόλις είχε τελειώσει τον Εσπερινό, διάβασε εδώ και εδώ].

Είπε, επίσης, ότι οι άνθρωποι συχνά στρατολογούνται από εξτρεμιστικές οργανώσεις και εκκλήσεις για«ιερό πόλεμο εναντίον των απίστων» ακούγονται στα διπλανά τους τζαμιά.

«Η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για το θέμα της κατασκευής τζαμιών σε χώρες με ορθόδοξο πληθυσμόεξαρτάται άμεσα από τις εθνοτικές σχέσεις σε κάθε συγκεκριμένο μέρος, το επίπεδο της εθνικής εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας», είπε ο Πατριάρχης.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας είπε ότι ελπίζει ότι η πόλη θα απαλλαγεί από «τους θύλακες της ανομίας, ότι τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης και της αναιδούς συμπεριφοράς ορισμένων μεταναστών θα πρέπει να επιλυθούν, ότι οι δραστηριότητες ορισμένων σαμποτέρ και εξτρεμιστών μπορούν να αναχαιτιστούν».

Ο Πατριάρχης έκανε έκκληση επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε καταστάσεις, όπου ορθόδοξες κοπέλες παντρεύονται μουσουλμάνους, και ανακαλύπτουν ότι έχουν γίνει μέλη πολυγαμικών οικογενειών παρά τη θέλησή τους και αν χωρίσουν τα παιδιά τους αφαιρούνται δια της βίας ή αναγκάζονται να μεγαλώνουν ως μουσουλμανάκια όπως οι πατέρες τους. Ο πατριάρχης πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για μια ισορροπημένη προσέγγιση στο θέμα της κρυφής βάπτισης των παιδιών, από τους μουσουλμάνους πατέρες τους, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ επιθυμητό και οι δύο γονείς να δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη βάπτιση».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου