Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Παράνομη η ομοφυλοφιλία στην Ινδία. Χριστιανοί, μουσουλμάνοι Ινδουϊστές προσέφυγαν κατά της νομιμοποιησής της και κέρδισαν

gay-rights-low8

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε παράνομη την ομοφυλοφιλία, ανατρέποντας απόφαση του 2009 κατώτερου δικαστηρίου που αποποινικοποιούσε τη σεξουαλική πράξη μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μόνο η ινδική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον σχετικό νόμο. Κρίθηκε μάλιστα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας υπερέβη τις εξουσίες του με την έκδοση της σχετικής απόφασης πριν από τέσσερα χρόνια.

«Δεν πρόκειται για μία οπισθοδρομική απόφαση. Όλες οι κοινότητες--μουσουλμάνοι, χριστιανοί, η πλειονότητα των ινδουιστών--είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της πρωτεύουσας», δήλωσε στους δημοσιογράφους, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, δικηγόρος που εκπροσωπεί μία μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση.

Το Αρθρο 377 του ινδικού ποινικού κώδικα απαγορεύει «το σεξ ενάντια στον φυσικό τρόπο», κάτι που θεωρείται ευρέως ότι αναφέρεται στο ομοφυλοφιλικό σεξ και τιμωρείται με δεκαετή ποινή κάθειρξης. Ο νόμος αυτός ισχύει εδώ και 148 χρόνια, από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/asia-africa/13467-2013-12-11-10-08-53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου