Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Έτοιμος ο νόμος για τους «τρανς μαθητές»

Ο εικονιζόμενος 9χρονος είναι πλέον "κορίτσι"

Ένας νέος νόμος που διατυπώνει τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ (transgender) μαθητών από το νηπιαγωγείο (!) μέχρι την 12η τάξη (Τρίτη Λυκείου για μας) πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στην Καλιφόρνια την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το FOX NEWS. Για να είναι έτοιμες, οι σχολικές διευθύνσεις αναθεωρούν τις διατάξεις για τα αποδυτήρια, προγραμματίζουν κατάρτιση ‘ευαισθησίας’ για το προσωπικό και επανεξετάζουν τους κώδικες ενδυμασίας για τους μαθητές.

ΚΟ: Ο όρος ‘transgender’ (ή ‘διεμφυλικός’) δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», αλλά «επιλογή φύλου», σύμφωνα με την «ταυτότητα φύλου». Ο νόμος αυτός υποχρεώνει τα σχολεία να επιτρέπουν την πρόσβαση στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια στους μαθητές σύμφωνα με την «επιλογή» τους, δηλαδή σύμφωνα με τη «γνώμη» που έχει ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια για το φύλο του/της. Διάβασε: ΗΠΑ: Νόμος στην Καλιφόρνια υποχρεώνει τα σχολεία να αφήνουν τους μαθητές να «επιλέγουν» την τουαλέτα που ταιριάζει στην «ταυτότητα φύλου» τους
Ο μαθητής από την Καλιφόρνια, Cassidy Lynn Campbell : "κορίτσι" και "homecoming βασίλισσα του σχολείου"
 Όμως, οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν και περιμένουν. Ο πρώτος-του-είδος νόμος θα μπορούσε να ανασταλεί μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξή του, αν λόγω ενός δημοψηφίσματος για την κατάργησή του πληροί τις προϋποθέσεις για ψήφιση.
Για να αποκτήσει μια δημόσια ψηφοφορία για το νόμο, ένας συνασπισμός «συντηρητικών» ομάδων, έχει συλλέξει εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές. Οι επαρχίες έχουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου να τις επαληθεύσουν, μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων.

Ο υπουργός της πολιτείας μπορεί να εγκρίνει το δημοψήφισμα, να καθορίσει ότι απέτυχε ή να διατάξει την επανεξέταση της κάθε υπογραφής.

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί όταν τα παιδιά έρθουν πίσω από τις διακοπές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Steve Knight, ο οποίος καταψήφισε το νόμο, όπως αναφέρει το AP. «Θα υπάρχουν 15χρονα κορίτσια που θα μιλούν στις τουαλέτες και θα είναι αγόρια; Τι πρόκειται να κάνουν; Να φωνάξουν; Να τρέξουν έξω;»

«Βρήκαμε μια ισορροπία ανάμεσα στις ευαισθησίες που σχετίζονται με την ταυτότητα του φύλου, όχι μόνο για τους μαθητές που βιώνουν μια αλλαγή στην κατάσταση του φύλου τους, αλλά για τους μαθητές που θα είναι στις ίδιες εγκαταστάσεις, στις ίδιες τάξεις και στις ίδιες ομάδες», είπε ο σύμβουλος Keith Bray.

Η Christy Musser μητέρα τριών παιδιών, είπε ότι σχεδιάζει να πάρει τα δύο από τα τρία παιδιά της που πάνε σχολείο από τα δημόσια σχολεία της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ο μεγαλύτερος γιος της θα παραμείνει στο γυμνάσιο, όπου είναι μαθητής της δευτέρας, αλλά η Musser είπε ότι η κόρη της που πάει στην όγδοη τάξη, αισθάνεται τόσο άβολα να είναι με έναν τρανσέξουαλ μαθητή στην τουαλέτα ή στα αποδυτήρια ώστε διένειμε φυλλάδια σχετικά με το δημοψήφισμα στο σχολείο.

«Αυτή τη στιγμή στη ζωή τους, αυτά τα παιδιά είναι μικρά, αθώα και μόλις μαθαίνουν για τον εαυτό τους και το σώμα τους και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν αγόρια έρχονται στα αποδυτήρια και τα κοιτάζουν ή το αντίστροφο», είπε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου