Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεά Σόρος: Πώς η χώρα εξευτελίζεται για 700.000 ευρώ

Την ώρα που η κοινωνία δείχνει διχασμένη από την προσφορά πετρελαίου του μεγαλοεπενδυτή George Soros σε σχολεία και ιδρύματα, το ίδρυμα Open Society Foundations ανακοινώνει και δεύτερη φάση βοήθειας στην Ελλάδα για την χειμερινή περίοδο του 2014.
Οι δεξαμενές εκατοντάδων σχολείων και ιδρυμάτων γέμισαν φέτος με χρήματα του «φιλοσκοπιανού» επενδυτή. Τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και ο Δήμος της Αθήνας αποδέχτηκαν συνολικά 130 τόνους πετρελαίου τον περασμένο Μάρτιο για να ζεστάνουν τις σχολικές αίθουσες, ιδρύματα και βρεφοκομεία, ενώ και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός παρά τις αντιδράσεις των γονιών, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος και ζήτησε την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία της περιοχής.
Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2013 το Solidarity Now, ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations για την σωστή καταγραφή και κατανομή της οικονομικής βοήθειας του Σόρος στην χώρα μας, προσέφερε 236,88 τόνους πετρελαίου θέρμανσης. Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου προσφέρει άλλους 197,1 τόνους ενώ συνολικά θα προσφερθούν 433,8 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα και ιδιώτες που χρίζουν άμεσης στήριξης ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος διανεμήθηκαν επίσης, με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου, 1.027 σόμπες αερίου σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, άτομα με εισόδημα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο ή χωρίς καθόλου εισόδημα.
Το ποσό που διατίθεται για την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014 φτάνει τις 700.000 ευρώ ($1 εκατομμύριο). Μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 190 ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, νοσοκομεία, γηροκομεία, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα. Εκτός από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα συμμετέχουν και οι Δήμοι Κερατσινίου Δραπετσώνας, Στυλίδας, Περάματος αλλά και της Νάουσας όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα προσφερθούν 20 τόνοι πετρελαίου.
Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Ρούλα Χασαπογλίδου, γενική διευθύντρια του Solidarity Now, «Ελπίζουμε ότι συμβάλλοντας στην ικανοποίηση αυτής της βασικής ανάγκης θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ομάδες και άτομα να μπορέσουν να κινητοποιηθούν με στόχο να επιφέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου