Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συρία: Ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από μονή της Μααλούλα

Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη μονή όπου διέμεναν (Αγίας Θέκλας – Μαρ Τάκλα), στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της από σύρους αντάρτες, μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού.

Ο νούντσιο της Αγίας Έδρας στη Συρία, Μάριο Ζενάρι, δήλωσε ότι πρόκειται για δώδεκα αδελφές από τη Συρία και τον Λίβανο.

«Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές αντάρτες τις οδήγησαν στα βόρεια, προς το Γιάμπρουντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα των ανταρτών: εάν πρόκειται για απαγωγή ή για να έχουν τον έλεγχο του μοναστηριού ώστε να δρουν ελεύθερα στη Μααλούλα», πρόσθεσε ο Ζενάρι.

Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων AsiaNews που ειδικεύεται σε θρησκευτικά θέματα, μετέδωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαίωσε την είδηση.

Η Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών μετά από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όμως οι αντάρτες απέστειλαν ενισχύσεις και κατόρθωσαν να καταλάβουν τον έλεγχο όλης της πόλης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη των δύο ορθόδοξων μητροπολιτών (ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ) που είχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι στα τέλη του Απριλίου.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/asia-africa/13457-2013-12-03-07-50-45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου