Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΥΗΔΙΑ: Εφημερίδα συνεργάζεται με ομάδες Antifa για την κατάρτιση καταλόγων ατόμων που επικρίνουν τη μετανάστευση στο διαδίκτυο

 
Islam Versus Europe (The Local) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σύμφωνα με την σουηδική ιστοσελίδα Friatider, η εφημερίδα Expressen συνεργάζεται με μια «ομάδα έρευνας» που έχει συσταθεί από τον βίαιο «αντι-φασίστα» ακτιβιστή Martin Fredriksson, στην κατάρτιση καταλόγων με χιλιάδες Σουηδούς που έχουν αναρτήσει επικριτικά σχόλια σχετικά με τη μετανάστευση σε ιστοσελίδες όπως το Avpixlat, Friatider και Exponerat. Το όνομα και η διεύθυνση μερικών ή όλων από αυτούς τους ανθρώπους έχει ληφθεί, ενδεχομένως από μια ιστοσελίδα hack.

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει βάση δεδομένων της «ομάδας» με 29 εκατομμύρια σχόλια!
Η εφημερίδα Expressen επιλεκτικά πλέον δημοσιεύει ορισμένες από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν για να προκαλέσει προβλήματα στα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί. Αυτό ήδη προκαλεί τριγμούς στο «ακροδεξιό» κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών(Sverigedemokraterna, SD, έλαβε 5.7% στις εθνικές εκλογές του 2010) το οποίο, παρά την επικριτική στάση του προς τη μετανάστευση, επιμένει να παίζει με τους πολιτικά ορθούςκανόνες.

Ένα κορυφαίο μέλος των Σουηδών Δημοκρατών, η Marie Stensby, εκπρόσωπος του κόμματος στη βόρεια Σουηδία, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε δημοσιεύσει «ξενοφοβικά» και προσβλητικά μηνύματα σε διάφορες ακροδεξιές ιστοσελίδες. 

«Για μας είναι ένα ζήτημα, κυρίως, ότι δεν πρέπει ποτέ οι εκπρόσωποί μας να αντιπροσωπεύουν τον εξτρεμισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Martin Kinnunen την Τρίτη.


Η Marie Stensby (φώτο) αντιπροσώπευε τους Σουηδούς Δημοκράτες στο Jamtland στη βόρεια Σουηδία και ψηφίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και μέχρι την αποκάλυψη της Τρίτης στην Expressen, προοριζόταν να θέσει υποψηφιότητα για εκλογή στο σουηδικό κοινοβούλιο της Σουηδίας το 2014.

Η Stensby είχε γίνει θέμα της επικαιρότητας το Νοέμβριο του 2012, όταν έκανε έκκληση για τη δημιουργία ενός «καταυλισμού για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Σουηδίας» στην πατρίδα της, την επαρχία Jämtland.

«Στις πιο σκοτεινές στιγμές μου αναρωτιέμαι αν (ο πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt) ...θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα παλιό αμερικανικό μοντέλο. Για εμάς τους Σουηδούς που θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε τέτοιοι, δηλαδή Σουηδοί», εξήγησε εκείνη την εποχή.

Η Stensby είναι μεταξύ ένδεκα αντιπρόσωπων των Σουηδών Δημοκρατών που αποκαλύφθηκε από την Expressen ως ένας από τους ανθρώπους πίσω από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν για να εκφράσουν «προσβλητικά και ξενοφοβικά» σχόλια σε διάφορες ιστοσελίδες της Σουηδίας που επισκέπτονται «ακροδεξιοί».
Τα ψευδώνυμα αποκαλύφθηκαν από μια ομάδα που ονομάζεται ‘Researchgruppen’ η οποία ιδρύθηκε από την εφημερίδα μέσω του φόρουμ ‘Disqus’. Η ‘Researchgruppen’ έχει ευρέως αναφερθεί ότι έχει δεσμούς με ακροαριστερές οργανώσεις, όπως η ‘AFA’,μια οργάνωση που τάσσεται υπέρ της βίας για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων.

Η Stensby παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις του κόμματος την Τρίτη μετά τις αποκαλύψεις ότι έγραψε ένα σχόλιο που έλεγε «ελπίζω να πεθάνουν από την πείνα» σε ένα άρθρο για τους κάποιους νεαρούς αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έκαναν απεργία πείνας.

Πολλά από τα σχόλια που αποδίδονται σε άλλους αντιπροσώπους των Σουηδών Δημοκρατών περιείχαν υποτιμητικές και ρατσιστικές απόψεις για τους μουσουλμάνους και τους Αφρικανούς. Πολλοί παραδέχτηκαν ανοιχτά τα σχόλια τους και τα ψευδώνυμα τους, ισχυριζόμενοι ότι οι ιστοσελίδες είναι τα μόνα μέρη που θα μπορούσαν να πουν τις απόψεις τους.

Πλέον, μετά τις αποκαλύψεις και άλλα μέλη του κόμματος κινδυνεύουν να διωχθούν από το κόμμα. «Οι ενέργειές τους δεν θα είναι χωρίς συνέπειες», είπε ο γραμματέας του κόμματος Björn Söder στο πρακτορείο ειδήσεων TT, την Τρίτη. 
Ο Tommy Jonsson, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σουηδούς Δημοκράτες στο Ystad στη νότια Σουηδία, φέρεται να έχει γράψει «τι χωρίζει τους ανθρώπους από τους πιθήκους; Η Μεσόγειος», ενώ κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο “shejken” (ο σεΐχης). Αναφέρεται επίσης ότι έχει γράψει «Μπορείτε να βγάλετε το νέγρο από τη ζούγκλα, αλλά δεν μπορείτε να βγάλετε τη ζούγκλα από το νέγρο» και έκανε προσβλητικά σχόλια για τους Ρομά.

Αλλού θέτει το ρητορικό ερώτημα «Ο Αδόλφος ήταν πραγματικά λάθος;».

Ο Gerd Wall, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σουηδούς Δημοκράτες στο δήμο Vadstena στην κεντρική Σουηδία, φέρεται να έχει γράψει «υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι τσιγγάνοι (sic) είναι μισητοί σε ολόκληρο τον κόσμο, ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται».

Όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφο της Expressen να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις τους, ο Jonsson ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα αστείο και ο Wall ότι έτσι εκφράζει την απογοήτευσή του για το πώς κατάντησε η Σουηδία.
Ο Anders Dahlberg, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το γραφείο των Σουηδών Δημοκρατών στις εκκλησιαστικές εκλογές νωρίτερα αυτό το έτος, αποκαλύφθηκε ότι έκανε έκκληση για τη χαλάρωση της νομοθεσίας για τα όπλα με τα οποία οι "εθνικά Σουηδοί" θα μπορούσαν να οπλιστούν.

«Είναι καλύτερο εμείς οι εθνοτικοί Σουηδοί να οπλιστούμε. Κατά προτίμηση με ένα Glock 17 και εμάς τους κυρίους και ένα Glock 19 για τις κυρίες. Τότε μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια στους “enrichers”, μια ειρωνική αναφορά που αναφέρεται στους μετανάστες, που μας «εμπλουτίζουν πολιτιστικά».

Επίσης ο Dahlberg έχει χρησιμοποιήσει τις λέξεις «κάτοικοι των σπηλαίων», «νέγρος», «παράσιτα», ενώ κρύβονταν κάτω από το ψευδώνυμο "Malmoman64" στις αναφορές  του σε ομάδες μεταναστών.
Πριν από τις αποκαλύψεις αυτές, ο ηγέτης του κόμματος Jimmie Åkesson είχε ήδη ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2012, ότι υπάρχει ανάγκη να "καθαρίσει" η κομματική βάση, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο κόμμα.

Ο γνωστός καθηγητής νομικής Mårten Schultz πιθανολογεί ότι ορισμένα από τα σχόλια που έκαναν οι εκπρόσωποι των Σουηδών Δημοκρατών θα μπορούσαν να είναι παράνομα και να υπόκεινται σε ποινική δίωξη.

«Εικάζω ότι ορισμένα από αυτά είναι "Hets mot folkgrupp" (ρητορική μίσους)», είπε στη Local.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου