Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου;


Ένα πιθανό σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ήδη συνέλαβε ένα άτομο, ενώ αναζητά άλλα δύο. Σύμφωνα με το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαΐου, την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ήδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν στην εισαγγελία της Καισαρείας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαΐου και πως ήδη μια ομάδα επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες στην Κωνσταντινούπολη.
Μόλις η αστυνομία έλαβε την επιστολή έκανε έρευνες για τα άτομα που καταγγέλθηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση εντοπισμού τους. Συνελήφθη ο Σ. Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα σε συγγενείς του. «Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο δολοφονίας του» είπε. Την υπόθεση πλέον ερευνά η εισαγγελία της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου