Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αυτός είναι ο νεκρός Βρετανός στρατιώτης




Ο ντράμερ Λι Ρίγκμπι που υπηρετούσε στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού είναι ο βρετανός στρατιώτης που έπεσε θύμα επίθεσης δύο ατόμων την Τετάρτη στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο Ρίγκμπι που καταγόταν από το Μάντσεστερ, είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός δίχρονου αγοριού.

Οι συνάδελφοί του χαρακτηρίζουν τον “Ρίγκερς”, όπως ήταν το παρατσούκλι του, ως «δημοφιλή» και «ανοιχτό χαρακτήρα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας η πρώτη τοποθέτηση του Ρίγκμπι ήταν το 2006 ως χειριστής πολυβόλου για να ακολουθήσει η επιστροφή του το 2008 σε μονάδα στο δυτικό Λονδίνο. Ένα χρόνο μετά, το 2009, ο Ρίγκμπι βρέθηκε στην επαρχία Χελμάντ στο Αφγανιστάν από όπου επέστρεψε αρχικά σε μονάδα στο Κίελο της Γερμανίας και από εκεί το 2011 στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να λυγίσουμε από τέτοιου είδους τρομοκρατικές πράξεις. Όλοι στο στράτευμα είναι σοκαρισμένοι από τα γεγονότα της Τετάρτης».,

«Πρόκειται για την παράλογη δολοφονία ενός στρατιώτη που υπηρέτησε πιστά το Στρατό σε διάφορους ρόλους, ανάμεσα στους οποίους και στο Αφγανιστάν. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του» κατέληξε ο κ. Χάμοντ.



http://www.protothema.gr/world/article/?aid=280753

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου