Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Για τρίτη μέρα καίγονται τα προάστεια της Στοκχόλμης από μετανάστες


soyhdia

Ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής μετανάστες, μαζεύονται μόλις νυχτώσει τα τελευταία τρία βράδια στo προάστειο της Στοκχόλμης Husby. Και επιδίδονται σε εμπρησμούς και συγκρούσεις με την αστυνομία, σε μία μικρογραφία των όσων είχαν συμβεί πριν από χρόνια στο Παρίσι. H "ανεκτική" Σουηδική κοινωνία, αδυνατεί να καταλάβει πώς μπορούν αυτοί στους οποίους έχει δώσει τόσα (το husby που είναι η αραβική γειτονιά της Στοκχόλμης κυριολεκτικά πλημμυρίζει από κρατικές δομές υποστήριξης των μεταναστών, όπως κέντρα νεότητας, ιατρικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί και πολλά άλλα) στρέφονται με αυτό τον τρόπο εναντίον της. Και όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει καθώς εκατοντάδες νεαροί κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους καίγοντας αυτοκίνητα και κτήρια.
Η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις αντί όμως η κατάσταση να περιοριστεί, τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το husby επεκτείνονται και σε άλλα προάστεια Σουηδικών πόλεων, όπου υπάρχει παρουσία μουσουλμάνων μεταναστών.
Αφορμή για τα όσα λαμβάνουν χώρα ήταν ένα επεισόδιο κατά το οποίο ένας 69χρονος - μάλλον αραβικής καταγωγής- έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, τους οποίους οι μετανάστες κατηγορούν για "ρατσισμό". Η αλήθεια είναι ότι οι "ετοιμοπόλεμοι" μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς καθόλου... ευχαριστημένοι δεν είναι από αυτά που τους προσφέρει το Σουηδικό κράτος. Οι 8 συλλήψεις  που έγιναν χτές το βράδυ, καθόλου δεν δημιουργούν το αίσθημα ότι δεν θα συνεχισθούν οι συγκρούσεις.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/12829-2013-05-22-07-10-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου