Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μύρισε μπαρούτι στα Υψίπεδα του Γκολάν




Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στα Υψίπεδα του Γκολάν καθώς τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Σύρων στρατιωτών.

Την ίδια ώρα, έγγραφο της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz» που διέρρευσε στον αμερικανικό ιστότοπο «Drudgereport»αποκαλύπτει ότι το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ, του προέδρου της Συρίας, έχει ήδη αναπτύξει πυραύλους εδάφους - εδάφους στην περιοχή και είναι έτοιμο να τους στρέψει κατά του Τελ Αβίβ με την επόμενη προκλητική κίνηση του Ισραήλ.

Σχετικά με την ανταλλαγή πυρών στα Υψίπεδα του Γκολάν, ο στρατός του Ισραήλ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ  απαντώντας στις σφαίρες που δέχτηκαν από τη Συρία.

«Στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτική περίπολος ήταν ο στόχος πυρών από τα συριακά σύνορα στα υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν τραυματίες. Το όχημα υπέστη ζημιές. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά με ακρίβεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.Και προσθέτει:

«Ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για τα πρόσφατα επεισόδια στα βόρεια σύνορα της χώρας και κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή».
Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ισραηλινό όχημα που είχε παραβιάσει τη γραμμή της εκεχειρίας στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις κατέστρεψαν ισραηλινό όχημα, με ό,τι μετέφερε, προερχόμενο από τα κατεχόμενα εδάφη. Το όχημα αυτό είχε διαβεί τη γραμμή της εκεχειρίας και κατευθυνόταν προς το χωριό Μπιρ-Αζάμ που βρίσκεται στην απελευθερωμένη συριακή πλευρά», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των συριακών δυνάμεων χωρίς να προσδιορίζεται η ημερομηνία του συμβάντος.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του διέψευσε τον συριακό ισχυρισμό για την καταστροφή του οχήματος. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στην Ιερουσαλήμ ότι ένα όχημα επλήγη από πυρά προερχόμενα από τη Συρία, αλλά κανείς ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίσθηκε.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=280111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου