Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σε δίκη χριστιανή δασκάλα για «προσβολή του Ισλάμ»


Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί μια χριστιανή δασκάλα στην Αίγυπτο με την κατηγορία της «προσβολής του Ισλάμ», αναφέρουν δικαστικές πηγές.

Η Dimiana Abdel-Nour, η οποία συνελήφθη την Τετάρτη, κατηγορήθηκε από τους γονείς των μουσουλμάνων μαθητών της ότι «πρόσβαλε το Ισλάμ συγκρίνοντάς το με τον Χριστιανισμό», λέγοντας ότι ο αποβιώσας Κόπτης Πάπας Σενούντα ήταν «καλύτερος από τον προφήτη Μωάμεθ».

Παράλληλα με την πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011, έχουν αυξηθεί οι εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, ιδίως μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου Mohammed Morsi τον Ιούνιο.

Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό στην Αίγυπτο, που έχει πληθυσμό 84 εκατομμύρια και διαμαρτύρονται ότι οι αρχές δεν τους προστατεύουν, μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ, αφήνοντας ασύδοτους τους φανατικούς ισλαμιστές.
Πέρυσι, Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε έναν 17χρονο χριστιανό σε τρία χρόνια  φυλάκιση για δημοσίευση γελοιογραφιών στη σελίδα του στο Facebook, με τα οποία «χλεύαζε» το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ, "προκαλώντας θρησκευτική βία".

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν, τον περασμένο μήνα, σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη στο Κάιρο μετά από μια κηδεία τεσσάρων χριστιανών σκοτώθηκαν σε ξέσπασμα θρησκευτικής βίας με μουσουλμάνους.

Η Abdel-Nour θα εμφανιστεί σε ένα δικαστήριο στο Λούξορ την επόμενη Τρίτη. Αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση 20 χιλιάδων αιγυπτιακών λιρών (2900 δολάρια), μέχρι να γίνει η δίκη της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου