Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οργή Ρώσων για την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους ισλαμιστές

αρση εμπαργκο οπλων
Για ξεκάθαρη υπονόμευση των προσπαθειών της ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία έκανε λόγο η Μόσχα, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους ισλαμιστές αντάρτες, που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η απόφαση αυτή πλήττει άμεσα τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική διάσκεψη», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΡωσίαςΣεργκέι Ριαμπκόφ. «Αποφασίστηκε άρση του εμπάργκο παρά τις δηλώσεις από την πλευρά της ΕΕ υπέρ μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στη διακήρυξη της Γενεύης (του Ιουνίου του 2012) και παρά τη συμφωνία για την ανάγκη να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για τη Συρία», τόνισε.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο στη Βρετανία και τη Γαλλία να προμηθεύσουν με όπλα τους ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι ευθύνονται για επανειλημμένες κτηνωδίες κατά αμάχων, στρατιωτών και Χριστιανών στη Συρία. Προς το παρόν πάντως, οι 27 συμφώνησαν να μην παραδώσουν «σε αυτή τη φάση» όπλα στους αντάρτες.
Από τη μεριά τους, οι Σύροι αντάρτες κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μείνει στα λόγια, τονίζοντας ότι ήδη η άρση του εμπάργκο έχει καθυστερήσει πολύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι αντάρτες χάνουν έδαφος από το συριακό στρατό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ. Μάλιστα, εκπρόσωπος της ανώτερης στρατιωτικής διοίκησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ζήτησε συγκεκριμένα από την ΕΕ «αντιαεροπορικές συστοιχίες και αντιαρματικούς πυραύλους».
Η ΕΕ δεν διστάζει να δείξει την ευθεία υποστήριξή της στους ισλαμιστές, οι φρικαλεότητες των οποίων έχουν σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη, παρά το γεγονός ότι η απόφαση για άρση του εμπάργκο έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την πολιτική της Ένωσης, όπως παρατήρησε ο Ρώσος υφυπουργός. «Πρόκειται για μια τακτική δυο μέτρων και δυο σταθμών» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ.
Αν σκεφτεί κανείς ότι η ΕΕ τιμήθηκε με το τελευταίο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και τώρα στην ουσία επιβραβεύει ισλαμιστές που βεβηλώνουν νεκρούς,δαγκώνοντας τις καρδιές τους όπως στο πρόσφατο περιστατικό, βλέπει ότι η υποκρισία περισσεύει.
Πηγή:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου