Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΙΤΑΛΙΑ: Αφρικανός λαθρομετανάστης σε κατάσταση αμόκ βγαίνει στους δρόμους με αξίνα για να σκοτώσει. 3 νεκροί και 2 τραυματίες


Ιδιαίτερα βίαιο άτομο, βρισκόταν παράνομα στην χώρα και έπρεπε να είχε απελαθεί αλλά ζήτησε «άσυλο»…

Ο Ermanno Masini πέθανε στις 7.30 π.μ. την Τρίτη. Ο 64χρονος συνταξιούχος, από το Lama Mocogno της επαρχίας της Modena, χτυπήθηκε βίαια με αξίνα, στους δρόμους του Μιλάνου, το Σάββατο, από έναν λαθρομετανάστη από την Γκάνα, τον Mada Kabobo, που ήταν σε κατάσταση αμόκ και ήθελε να σκοτώσει όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο κ. Masini μεταφέρθηκε στο Πολυϊατρείο σε κώμα από τις πολλαπλές πληγές που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στα βόρεια προάστια της πόλης. Τα τραύματα στο κεφάλι του ήταν εξαιρετικά σοβαρά και δεν κατάφερε να ζήσει. Ο κ. Masini ήταν χήρος. Ο γιος του ήτανσυνεχώς στο κρεβάτι του.
 
Ο 31χρονος Mada Kabobo άρχισε το δολοφονικό του σεργιάνι στους δρόμους της συνοικίας Niguarda του Μιλάνου, το Σάββατο το πρωί, οπλισμένος με ένα αξίνα. Άρχισε να κυνηγάει περαστικούς, χτυπώντας πέντε από αυτούς. Ο κ. Masini τραυματίστηκε λίγο μετά 06:20 πμ, όταν ο Αφρικανός είχε ήδη επιτεθεί σε δύο άτομα και είχε προσπαθήσει να χτυπήσει ένα τρίτο. Η επίθεση του κ. Masini ήταν η πρώτη από τις τρεις πιο βίαιες, που άφησε νεκρούς τον 40χρονο Alessandro Carole, που δέχθηκε επίθεση έξω από ένα παγωτατζίδικο. Χθες, ο 21χρονοςDaniele Carella, ο οποίος χτυπήθηκε από πίσω ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να ξεφορτώσουν εφημερίδες, υπέκυψε στα τραύματά του. Οι γονείς του έχουν συμφωνήσει να αφαιρεθούν τα όργανά του. Τα άλλα δύο θύματα είναι ο 50χρονος εργάτης Antonio Niro, ο οποίος έχει τραύματα στο κεφάλι και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Κυριακή, και ο 24χρονος Andrea Canfora, ο οποίος εργάζεται σε ένα σούπερ μάρκετ και έσπασε το χέρι του. Ο επιτιθέμενος έχει συλληφθεί και κρατείται με απόφαση του εισαγγελέα. Ο Mada Kabobo είπε ότι "άκουγε κακές φωνές"

 Η αναίτια δολοφονική επίθεση έχει συγκλονίσει τους Ιταλούς και έχει αναθερμάνει τη συζήτηση για τη μετανάστευση.

Εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Γκάνας στο Μιλάνο είπε: «Δεν υπάρχουν πολλά να πω, το μόνο που γνωρίζουμε είναι αυτό που έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης Ο πρέσβης παρευρίσκεται σε μια συνάντηση με τις ιταλικές αρχές στο Μιλάνο και θα συναντηθεί επίσης με τον δράστη (!). Θα πούμε περισσότερα όταν επιστρέψει".

Ο Kabobo βρισκόταν στην Ιταλία παράνομα και είχε ήδη συλληφθεί και φυλακιστεί για πολλά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων κλοπών και ταραχών, ενώ ήταν προφυλακισμένος στη φυλακή. Ο Kabobo δεν ήταν σε θέση να απελαθεί, καθώς είχε ζητήσει άσυλο...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου