Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολική ανατροπή στην στάση του Ισραήλ απέναντι στην Συρία


20130518-173148.jpg

“Ο Ασάντ, διατηρεί τον έλεγχο των οπλικών του συστημάτων και κρατά λογική στάση απέναντι στο Ισραήλ”!

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την επίθεση Πούτιν σε Νετανιάχου, αφού το Ισραήλ με μία πρωτοφανή στροφή στις θέσεις του διαρρέει τις τελευταίες ώρες προς πάσα κατεύθυνση ότι “σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμεί ανατροπή του Ασάντ”!
“Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα προκαλέσουν εάν η Συρία πέσει στα χέρια τους”, δήλωσε στους Τάιμς του Λονδίνου υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ, σήμερα τα ξημερώματα.

“Το να αποδυναμώσουμε τον Ασάντ με τις ενέργειες μας, σημαίνει ότι ενδυναμώνουμε τους ισλαμιστές αντάρτες με κίνδυνο να πάρουν τον έλεγχο της χώρας πράγμα που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην περιοχή” συμπλήρωσε.

Άλλος αξιωματικός δήλωσε στους Τάιμς του Ισραήλ ότι “έπεσαν τελείως έξω στους υπολογισμούς τους, πιστεύοντας ότι ο Ασάντ δεν θα κρατούσε τον έλεγχο στην χώρα του. Τώρα, μετά από δύο χρόνια συρράξεων, βλέπουμε ότι υποτιμήσαμε τον Ασάντ και υπερεκτιμήσαμε τους ισλαμιστές”.
Οι υποψίες για καθολική κυριαρχία των ισλαμιστών και τις Αλ Κάιντα στους κύκλους των ανταρτών, έχουν γίνει πλέον βεβαιότητα. Τα βίντεο με τις ισλαμικές θηριωδίες έχουν επηρεάσει τόσο την κυβέρνηση αλλά κυρίως την κοινή γνώμη του Ισραήλ που πλέον δείχνει τελείως απρόθυμη να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει στην επικράτηση των ισλαμιστών.
Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές δηλώσεις του Amos Gilad, ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας που σε συνέντευξη του στο Ράδιο του Ισραήλ εκτίμησε ότι ο Ασάντ διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της χώρας του και όλων των οπλικών συστημάτων, έχοντας μία απόλυτα λογική θέση έναντι του Ισραήλ (!!!)
Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να φαίνονται ως “κατευναστικές” στην ένταση μεταξύ Δαμασκού και Τελ Αβίβ, στην ουσία όμως είναι απόρροια της συνάντησης Πούτιν – Νετανιάχου και στέλνουν μήνυμα τόσο στην Μόσχα όσο και στην Αμερική πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να βομβαρδίσει οπλικά συστήματα στην Συρία (S-300).
O Gilad τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει καμμία πρόθεση να εκτοπίσει τον Ασαντ και η προγενέστερη επιδρομή έγινε εναντίον οπλικών συστημάτων της Χεζμπολά για λόγους προληπτικούς που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο ταξίαρχος Tamir Hyman που ηγείται των δυνάμεων στο Συρο – Ισραηλινό σύνορο στην πύρινη περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν, δηλώνει απερίφραστα πως ο στρατός του Ασάντ δεν έχει καταρρεύσει παρά τα δύο χρόνια πολέμου, ενώ το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να υποστηρίξει τους αντιπάλους του.
Την σημασία της συνάντησης Πούτιν – Νετανιάχου, αποκρυπτογράφησε ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραηλινού στρατού, Άμος Γιαντλιν λέγοντας πως η συνεχιζόμενη στήριξη της Ρωσίας στον Ασάντ σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της να μην αφήσει τις ΗΠΑ να πατήσουν πόδι στην Συρία.

Ο Γιαντλίν που ήταν και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, θεωρεί ότι ο Ασάντ είναι έτοιμος να απαντήσει την επόμενη φορά που το Ισραήλ θα χτυπήσει στόχους εντός Συρίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ενεργοποιήσει τα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Αυτό είναι και σαφής προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ που μέχρι πρότινος “έκλειναν το μάτι” στο Ισραήλ για να εμπλακεί σε αεροπορικά χτυπήματα στο Συριακό έδαφος.

http://olympia.gr/2013/05/18/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου