Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μουσουλμανικά βιβλία που διδάσκουν την δολοφονία χριστιανών κυκλοφορούν ελεύθερα στη Γαλλία


 
Βιβλία που δικαιολογούν τη θανάτωση των Χριστιανών στο όνομα του Ισλάμ είναι ελεύθερα προς πώληση στη Γαλλία. Σύμφωνα με την γαλλική  ιστοσελίδα ‘L’Observatoire de l’islamisation’ (Παρατηρητήριο της Ισλαμοποίησης), βιβλία της οργάνωσης‘l'Institut du Monde Arabe’ (‘Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου’) περιέχουν αναφορές σε μουσουλμάνους λόγιους που δικαιολογούν τη δολοφονία χριστιανών και βαπτισμένων χριστιανών που εγκατέλειψαν το Ισλάμ, καθώς και τη βία κατά των χριστιανών γυναικών.
Η ανακάλυψη αυτών των αντι-χριστιανικών κειμένων ξυπνάει μνήμες της δολοφονίας των επτά Γάλλων χριστιανών μοναχών στο χωριό Tibhirine (Τιμπιρίν) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία το 1996. Υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα θεωρούνται μουσουλμάνοι μαχητές της Ένοπλης Ισλαμικής Ομάδας (GIA).
Το Παρατηρητήριο καλεί να υπάρξει κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή για τα μουσουλμανικά βιβλιοπωλεία στη Γαλλία που διανέμουν βιβλία που δικαιολογούν τα χειρότερα εγκλήματα.

Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για το μεγάλο εγχειρίδιο θρησκευτικών κανόνων για σουνίτες, το “Al-Muwatta'”, του ιμάμη Malik ibn Anas (710-795) μια «πρακτική σύνθεση της Ισλαμικής διδασκαλίας" που λέει ο υπότιτλος των εκδόσεων Albouraq που διδάσκει τους αναγνώστες να χτυπούν τους χριστιανούς μοναχούς, να βιάζουν τις γυναίκες που θεωρούνται «λάφυρα πολέμου», να αποκεφαλίζουν «αποστάτες», να αποστέλλονται ως μαχητές σε άλλες χώρες κλπ..

Στο βιβλίο 21, σημείο 18 διδάσκει την δολοφονία μοναχών προσήλυτων:

"Θα δείτε ανθρώπους που έχουν ξυρισμένη την κορυφή του κεφαλιού [αναφέρεται στην κουρά των μοναχών], να τους ρίχνετε κάτω χτυπώντας τους στην κορυφή του κεφαλιού τους".  Η δολοφονία των επτά κιστερσιανών μοναχών στο Tibihirine το 1996, δεν είναι λοιπόν μια πράξη κάποιων «τρελών», αλλά ατόμων που έχουν κατηχηθεί με την επίσημη ισλαμική διδασκαλία στο Μαρόκο και την Αλγερία.

Το ‘Al-Muwatta’ είναι ένα μπεστ σέλερ σήμερα που βρίσκεται σε πολλά ράφια βιβλίων για το Ισλάμ, και σε όλα τα μουσουλμανικά βιβλιοπωλεία.

Δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ σχετικά με τα ισλαμικά βιβλία του Ινστιτούτου του Αραβικού Κόσμου. Παρουσιάζεται το Al-Muwatta, όπως και τα έργα του Ibn Taymiyya (1263-1328) ο οποίος νομιμοποίησε επίσης το φόνο των μοναχών και αναφέρεται στις παρατηρήσεις του Αμπού Μπακρ, του πρώτου χαλίφη (632-634), του πιο αξιοσέβαστου στο Ισλάμ ως εκείνου «που καθοδηγήθηκε σωστά από τον Θεό» [Rashidun].


"Όποιος σκοτώνει μοναχούς, πλησιάζει τον Θεό και όλοι διψούσαν να σκοτώσουν: δεν υπήρχε ούτε ένας που δεν ήθελε να σκοτώσει και τους εφτά!". Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού‘Marianne’, μιλάει κατ’ αποκλειστικότητα, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Laid Chabou. Ήταν κοντά στον υπολοχαγό Djamel Zitouni, επικεφαλής της Ένοπλης Ισλαμικής Ομάδας (GIA) το έτος 1996, όταν διατάχθηκε από τον Zitouni να σκοτώσει τους Γάλλους μοναχούς". Την 21η Μαΐου, η «ένοπλη ισλαμική ομάδα» (GIA) στέλνει στο μαροκινό ραδιόφωνο ένα ανακοινωθέν όπου δηλώνει πως «κόψαμε τα λαρύγγια επτά μοναχών». Τα κεφάλια των μοναχών εντοπίστηκαν στις 30 Μαΐου σε έναν ορεινό δρόμο, όμως τα σώματά τους δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ.

Σχ. ΚΟ: Βασισμένη στην σφαγή της Τιμπιρίν, κυκλοφόρησε το 2010, η γαλλική ταινία ‘Des hommes et des dieux’, (‘Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων’ στα ελληνικά - δες εδώ) του Ξαβιέ Μποβουά, που κέρδισε το Μέγα Βραβείο Κριτικής Επιτροπής του 63ου Φεστιβάλ Καννών.  

Δείτε το trailer :


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου