Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ στη Τουρκία, μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας που έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον περίπου 1.000 πολιτών, οι οποίοι παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συγκεντρωμένοι. Η επέμβαση προκάλεσε, όπως αναφέρουν τούρκικα μέσα ενημέρωσης, το θάνατο ενός φοιτητή που δεν άντεξε από τη συνεχή ρήψη δακρυγόνων και προδομένος από τη καρδιά του έχασε τη μάχη με τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς.
Συνολικά δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τα σημερινά βίαια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εκατοντάδες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται επίσης μια τουρίστρια από την Αίγυπτο η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από ρίψη καπνογόνου που δέχτηκε στο κεφάλι.
Οι πολίτες, διαμαρτύρονται για το σχέδιο ισοπέδωσης του πάρκου της πλατείας με σκοπό την ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων και ενός ξενοδοχείου. Μεταξύ των τραυματιών και ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, που χτυπήθηκε από ένα δοχείο δακρυγόνου, στον ώμο. Αιμόφυρτος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, με τραύμα στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου