Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Χιλιάδες νέοι χριστιανοί κινδυνεύουν να απολυθούν μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν στον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας

 
Χιλιάδες νέοι Χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο που πιστεύουν στον «παραδοσιακό» γάμο θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν αναλάβουν κάποια θέση στο δημόσιο τομέα, προειδοποιεί μια ομάδα εκκλησιαστικών ηγετών.
 
Σε επιστολή τους προς την εφημερίδα Daily Telegraph, 17 θρησκευτικοί λειτουργοί και ένας αρχιεπίσκοπος εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τον «Γάμο» (για τα ομόφυλα ζευγάρια) με την παρούσα μορφή.
 
Η επιστολή λέει, "Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, χωρίς καμία σαφέστερη διαφύλαξη της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της πίστης, οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησής τους και της καριέρας τους, καθώς πολλοί θα αποτραπούν από το να εργαστούν στο δημόσιο ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα(ασχολούνται με υιοθεσίες)".
Τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου συζητούν τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το «γάμο» των ομοφυλόφιλων στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα και αύριο. Έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για μια σειρά τροπολογιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας όσων εργάζονται στο δημόσιο και πιστεύουν στον «παραδοσιακό» γάμο.
 
Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες λένε ότι υπάρχουν 150.000 πιστοί στις συναθροίσεις τους, 50.000 εκ των οποίων είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 30 ετών.
 
Η επιστολή λέει, «Για πολλούς σε αυτή την ανερχόμενη γενιά, ο γάμος είναι η ένωση των δύο αντίθετων φύλων και το νήμα που συνδέει γενιές».
 
Η επιστολή υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από τον Rt. αιδ. PeterSmith, αρχιεπίσκοπο του Southwark, τον αιδ. Vaughan Roberts, εφημέριο του Αγίου Ebbe της Οξφόρδης και τον αιδ. John Stevens, διευθυντή της Κοινότητας Ανεξάρτητων Ευαγγελικών Εκκλησιών.
 
Το νομοσχέδιο θα προκαλέσει «πόνο σε πολλούς, χωρίς να αντιμετωπίζει την προκατάληψη εναντίον των λίγων», αναφέρει η επιστολή.
 
Σχ. ΚΟ: Την ώρα που ο δυτικός άνθρωπος κοιμάται, ένα ‘ροζ’ πραξικόπημα βρίσκεται εν εξελίξει. Πρώτα μας μιλήσανε για «ανοχή». Μετά μας είπαν για «αποδοχή». Μετά είπαν για «ισότητα» και στο τέλος επέβαλαν με νόμους ένα απαρτχάιντ για όσους δεν συμφωνούν με την «ισότητα». Κοίτα να δεις ποιοι μιλάνε για «δικαιώματα»…

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου