Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ένας Βρετανός και μια Αμερικανίδα σκοτώθηκαν στη Συρία από τον στρατό



Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν μια 33χρονη γυναίκα από το Μίσιγκαν που είχε ασπαστεί το ισλάμ καθώς και έναν Βρετανό σε ενέδρα που είχαν στήσει σε μαχητές της αντιπολίτευσης, στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ.

Η θεία της Νικόλ Μάνσφιλντ, Μόνικα Μάνσφιλντ Σπίλμαν, αποκάλυψε ότι το FBI την ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης για το θάνατο της ανιψιάς της.

Σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση πρόβαλε ένα βίντεο όπου εικονίζεται νεκρή η γυναίκα, η οποία ήταν ντυμένη με ένα μαύρο χιτζάμπ. Στο βίντεο παρουσιάζεται και η αμερικανική ταυτότητά της.

Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα, ένας Βρετανός, ο Άλι Μανασίφι, 23 ετών, σκοτώθηκε στην ίδια ενέδρα.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επιβεβαίωσε το θάνατο ενός Βρετανού, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, και είπε ότι έχει ενημερωθεί η οικογένειά του.

Την Πέμπτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι τρεις Δυτικοί, μεταξύ των οποίων ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός, σκοτώθηκαν από τον συριακό στρατό στη βορειοδυτική Συρία. Τα θύματα κατά τα φαινόμενα βοηθούσαν τους Σύρους αντάρτες.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι οι τρεις τους φωτογράφιζαν θέσεις του στρατού στο δρόμο μεταξύ της κοινότητας Χάρεμ και της πόλης του Ιντλίμπ, όταν έπεσαν σε ενέδρα. Διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορηθεί από ποια χώρα καταγόταν το τρίτο θύμα.

Σύμφωνα πάντα με συριακά μέσα ενημέρωσης, πάνω στα θύματα βρέθηκαν όπλα και διάφορα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο ενός κτιρίου των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Σπίλμαν είπε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το θάνατο της ανιψιάς της, η οποία "προφανώς πολεμούσε με την αντιπολίτευση".

Είπε ότι η Μάνσφιλντ ήταν ανύπαντρη μητέρα και είχε μια 18χρονη κόρη. Πριν από πέντε χρόνια ασπάστηκε το ισλάμ, αλλά είναι άγνωστο το πότε ακριβώς ταξίδεψε στη Συρία. "Δεν πίστευα ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε να πάει εκεί και να προσπαθήσει να βλάψει ανθρώπους", είπε η θεία.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=282864

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου