Σάββατο 25 Μαΐου 2013

«Πρέπει να κάνουν περισσότερα παιδιά οι γυναίκες. Πεθαίνουμε σαν λαός και την Μέρκελ τη νοιάζει μόνο η μετανάστευση», λέει Γερμανός καρδινάλιος



Ο καρδινάλιος Joachim Meisner, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας, επέκρινε την πολιτική τηςΓερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ που προσπαθεί να προσελκύσει μετανάστες για να εργαστούν στη χώρα.

Είπε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουνπερισσότερα παιδιά προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός της Γερμανίας και είπε ότι η Μέρκελ χρησιμοποιεί τηνμετανάστευση για να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας.

Σε μια ευρεία επίθεση στις πολιτικές της Μέρκελ, ο καρδινάλιος είπε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung: «Είμαστε ένας λαός που πεθαίνει, αλλά έχουμε μια τέλεια νομοθεσία για την άμβλωση. Δεν είναι αυτό η αυτοκτονία της κοινωνίας;

Η Γερμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη σε μόλις 1,36 παιδιά ανά γυναίκα και οι προβλέψεις λένε ότι τα83 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας θα συρρικνωθούν σε 70εκατομμύρια μέχρι το 2050, εάν τα ποσοστά γεννήσεων δεν αυξηθούν.
Ο καρδινάλιος Meisner, 79 ετών, είπε: «Ποιος θα ενθαρρύνει δημόσια τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι και να φέρουν τρία, τέσσερα παιδιά στον κόσμο;

«Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και όχι - όπως κάνει τώρα η κ. Μέρκελ - μόνο να παρουσιάζεται η μετανάστευση ως λύση για το δημογραφικό μας πρόβλημα», είπε στην συνέντευξη.

Η γερμανική κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ ετησίως προσπαθώντας να ενθαρρύνει τις γυναίκες να έχουν περισσότερα παιδιά.

Το Βερολίνο έχει αυξήσει τα μηνιαία οικογενειακά επιδόματα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό είχε μικρή επίδραση στη γεννητικότητα.

Ο καρδινάλιος Meisner είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να «δημιουργηθεί ένα κλίμα στη Γερμανία που θα ενθαρρύνει τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Είπε ότι μεγαλύτερη αξία θα πρέπει να δοθεί στο ρόλο της μητέρας και του πατέρα και σύγκρινε την πολιτική γιαοικογένεια της κυβέρνησης Μέρκελ με εκείνη της ΑνατολικήςΓερμανίας .
Στην φωτογραφία η Μέρκελ σε ηλικία 17 χρονών με στολή της πολιτοφυλακής της Ανατολικής Γερμανίας.

Είπε ότι υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, οι γυναίκες που επέλεξαν να μην εργάζονται για να μεγαλώσουν τα παιδιά είχαν χαρακτηριστεί «παράφρονες».

Τα όσα είπε ο καρδινάλιος Meisner αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής από κάποιες Γερμανίδες.

Η Annegret Laakmann, πρόεδρος της Καθολικής ομάδας"Αξιοπρέπεια Γυναικών", δήλωσε στην Daily Telegraph: «Η μεγάλη ηλικία δεν φέρνει πάντα σοφία.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να σύρει τις γυναίκες πίσω στην κουζίνα. Δεν ζούμε στη δεκαετία του 1940 ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου