Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ρουπακιώτης: Θα τιμωρείται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων




Θα διώκεται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης την εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίωξη ρατσιστικών  επιθέσεων, ακόμα και φραστικών. Η προσβολή ατόμων στην βάση της καταγωγής και της εθνικής προέλευσης θα διώκεται ποινικά.

Με αυτό το νομοσχέδιο ο κ. Ρουπακιώτης στοχεύει, όπως είπε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, να θωρακίσει τη χώρα από φαινόμενα ρατσισμού. Επίσης στόχο του νομοσχεδίου αποτελεί η διάκριση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και παράλληλα των ρατσιστικών φαινομένων.

Κατά την συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή εκφράστηκε προβληματισμός για την αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την απορία του για τις διαρροές περί διαφωνιών δικών του με συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν δεν έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού. Επιπλέον εκφράστηκε ο προβληματισμός κατά πόσο οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Επισημάνθηκε, δε, πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει

Ο κ. Ρουπακιώτης, επίσης, δεσμεύτηκε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278803&acpn=

Σχόλιο: Θα πέσει τρελό γέλιο λέμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου