Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Γαλλία που αντιστέκεται, η Γαλλία που επιμένει. Έως και 1 εκατομμύριο οι διαδηλωτές κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και του δικαιώματος υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους που έχει ήδη ψηφιστεί!


Το άρθρο της γαλλικής ‘Le Parisien’ δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Γαλλία έχει "κοπεί στα δύο":

Κάτω από τον τίτλο διαβάζουμε:
Η νέα κινητοποίηση ενάντια στο «γάμο για όλους» στέφθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία. Οι Γάλλοι που είναι αντίθετοι με τον παρόντα νόμο και εκείνους που τον εγκρίνουν φαίνονται ασυμβίβαστοι.

Όλα αυτά θυμίζουν 1905, όταν ο νόμος για τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους χώρισε την χώρα στα δύο. Και πάει ακόμη πιο πίσω, στο 1789 όταν δημιουργήθηκε η «δεξιά» και η «αριστερά». Η Γαλλία έχει "κοπεί στα δύο" για πάνω από δύο αιώνες, πάνω σε κοινωνικά θέματα, τη θρησκεία, καθώς και πολιτιστικές και εκπαιδευτικές αξίες. Σήμερα, με την είσοδο στη χώρα εκατομμυρίων μουσουλμάνων, η ισορροπία θα αλλάξει αμετάκλητα προς τα αριστερά, εκτός και αν οι Σοσιαλιστές αποκλειστούν  από την εξουσία. Όμως, οι μουσουλμάνοι (η θρησκεία των οποίων απαγορεύει σίγουρα τους «γκέι γάμους») έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να βρεθεί ο Ολάντ στη προεδρική θέση. Ξέρουν ποιος βάζει βούτυρο στο ψωμί τους. Ο αριθμός τους καθιστά απίθανη οποιαδήποτε αποφασιστική νίκη της "δεξιάς".

Αυτός είναι μόνο ένας δρόμος – η rue de Rennes - που οδηγεί από το Montparnasse στο Saint-Germain-des-Près. Οι διαδηλωτές ήταν παντού. Πολλοί αποτράπηκαν από το να προχωρήσουν πιο μέσα. Δεν υπήρχε βία από όσο ξέρω, αλλά πενήντα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στα Ηλύσια Πεδία κατά τη διάρκεια μιας προ-manif συγκέντρωσης.
Η φωτογραφία είναι από το Le Printemps Français. Αν κάνετε κλικ εκεί, θα δείτε μια εντυπωσιακή διεύρυνση με όλες τις στέγες των σπιτιών και την εκκλησία στο παρασκήνιο.

 
Από το Yahoo:

Παρόλο που η Γαλλία νομιμοποίησε επίσημα τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων τον περασμένο μήνα, - και το δικαίωμα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια- οι διοργανωτές της παρέλασης κατά του «γκέι γάμου» - ή «υπέρ της οικογένειας» - αποφάσισαν να προχωρήσουν με μια προγραμματισμένη διαδήλωση την Κυριακή - και εκατοντάδες χιλιάδες συμμετείχαν.

Η Sandy Glass από το Naperville του Illinois, ήταν στο Παρίσι και παρακολούθησε την παρέλαση απροσδόκητα, λέγοντας στην αμερικάνικη ιστοσελίδα ‘TheBlaze’ ότι αυτή και ο σύζυγός της, εκτιμούν ότι πάνω από 250.000 άνθρωποι ήταν παρόντες.

"Μας ήρθε να κλάψουμε", λέει η Glass, μια συντηρητική Αμερικάνα και φαν του Glenn Beck, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

«Πηγαίνουμε στη Γαλλία συχνά και σκέφτηκα ότι ήταν μια άλλη διαμαρτυρία της αριστεράς», είπε αργότερα, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι οι ίδιοι βρίσκονται στη μέση μιας σοσιαλιστικής διαδήλωσης.

Όταν ακολούθησε το θόρυβο και είδαμε τα πλακάτ με συνθήματα "υπέρ της οικογένειας", τότε συνειδητοποίησε η Glass, «Ω, δεν είμαστε οι μόνοι ‘τρελοί’», εξηγώντας ότι είναι «μερικές φορές πολύ δύσκολο να είσαι με την δεξιά στην Αμερική. "

Το Associated Press ανέφερε την ύπαρξη περίπου 5.000 αστυνομικών που ήταν παρόντες στην διαδήλωση, λόγω των συγκρούσεων που σημειώθηκαν σε άλλες διαδηλώσεις κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων.
 
 
Αλλά η Glass είπε ότι η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και μάλιστα φάνηκε να έχει τη δική της ομάδα ασφαλείας.


«Κανείς δεν ενόχλησε αυτούς τους ανθρώπους», είπε, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι στο δρόμο τους έλεγαν μπράβο και τους ενθάρρυναν από τα μπαλκόνια».

«Ήταν μια τέτοια επίδειξη δύναμης, που ήταν υπέρ του κάτι και όχι κατά του κάτι», είπε. "Νομίζω ότι ήταν φοβερό."

Το σχέδιο των Γάλλων διαδηλωτών, σύμφωνα με την Glass, είναι να βρεθούν εκτός Βουλής εκείνοι με τους οποίους είναι αντίθετοι, το 2014.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου