Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Να θέσει εκτός νόμου εθνικιστικές οργανώσεις μελετά η γαλλική κυβέρνηση


Από : Ristorante Verona

Οι επιτυχημένες διαδοχικές διαδηλώσεις στη Γαλλία έχουν θορυβήσει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό η αντίθεση στον νόμο που επιτρέπει τον «γάμο» μεταξύ ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς, κατέβασε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους. Την Κυριακή 27/5 η συγκέντρωση στο Παρίσι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε το 1.000.000. Φυσικά, οι διαδηλωτές, όλον αυτόν τον καιρό, δεν ήταν μόνο εθνικιστές ή εθνικοσοσιαλιστές. Δεξιοί, παραδοσιακοί δεξιοί, καθολικοί μέχρι και κάποιοι μαύροι (και μουσουλμάνοι). Όπως, όμως, είχε γράψει σε πρόσφατο άρθρο του (στις 14/5) ο Dominique Venner σχετικά με το ετερόκλητο πλήθος που ελάμβανε μέρος στις συγκεντρώσεις (από τη μια ήσυχοι αστοί, συντηρητικοί θρήσκοι και από την άλλοι νέοι και δυναμικοί identitaires) το μέλλον θα έδειχνε ποιοι θα επικρατούσαν με τη ζωτικότητα και την αποφασιστικότητά τους.

Ο Manuel Valls (στο κέντρο) σε Συναγωγή
Η προχθεσινή διαδήλωση σαφώς και έντονα χρωματίστηκε από τη δράση αρκετών «ριζοσπαστικών εθνικιστικών» οργανώσεων, όχι μόνο από την Génération identitaire αλλά και άλλων πιο ακραίων. Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Le Figaro’ο Υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls εξετάζει με τη βοήθεια «ειδικών επί της ακροδεξιάς» να θέσει  εκτός νόμου ακραίες οργανώσεις που είτε λειτουργούν ως σωματεία, έχουν δηλαδή νομική προσωπικότητα, είτε λειτουργούν εν τοις πράγμασι, χωρίς καταστατικό, χωρίς να έχουν υποβληθεί στη διαδικασία αναγνώρισης και έγκρισης.
Το πρόσχημα για την εξέταση της  απαγόρευσης αυτών των οργανώσεων είναι «οι ένοπλες επιχειρήσεις», «η άσκηση βίας» και μάλιστα, όχι μόνο η «άσκηση φυσικής βίας», αλλά και η «άσκηση λεκτικής βίας» δηλαδή η «υποκίνηση σε μίσος ή διακρίσεις εναντίον κάποιου λόγω του ότι ανήκει σε διαφορετική φυλή, θρήσκευμα κ.λπ.» («αδικήματα» που θέλει να φέρει και στην Ελλάδα ο Ρουπακιώτης, ο οποίος - παρεμπιπτόντως- δεν φαίνεται να ξεκολλάει από τη θέση του, παρά το ότι είχε δηλώσει ότι η καρέκλα του δεν έχει κόλλα και παρά το ότι τα σχέδιά του προσωρινά τουλάχιστον ματαιώνονται και ο ίδιος έχει ταπεινωθεί από την έντονη αμφισβήτηση της επιστημονικής του κατάρτισης και επάρκειας).

Ως μοντέλο για την απαγόρευση των παραπάνω οργανώσεων χρησιμοποιείται μια προηγούμενη απαγόρευση, αυτή της ναζιστικής οργάνωσης της Αλσατίας Elsass Korps (με την κατηγορία της βεβήλωσης εβραϊκών νεκροταφείων). Το πώς βέβαια θα διαλυθεί μία οργάνωση που «στα χαρτιά» δεν υπάρχει είναι  ένα σοβαρό θέμα. Φαίνεται πως το γαλλικό κράτος φοβάται ακόμη και τα ονόματα και τον μύθο τους. Πέρα από αυτό, επειδή γνωρίζει τη δυνατότητα επανασύστασης με άλλο όνομα μιας οργάνωσης που τίθεται εκτός νόμου είναι σαφές ότι με την απαγόρευση επιδιώκει να προκαλέσει φόβο, να συλλάβει και φυλακίσει άτομα αλλά και να ωθήσει τα μέλη σε λιγότερο ριζοσπαστικούς και συνεπώς πιο ασφαλείς για το κράτος δρόμους, στην ανάπτυξη δράσης «σ΄ ένα πλαίσιο νομιμότητας», στο «μάντρωμα» σε νόμιμα πολιτικά κόμματα…. 

Οι οργανώσεις για την απαγόρευση των οποίων γίνεται λόγος, σύμφωνα με τη Le Figaro είναι οι GUD, Oeuvre française, Jeunesses nationalistes, Renouveau français.

  GUD
 
Oeuvre française
 
Jeunesses nationalistes
 
Renouveaufrançais


* Και από την Le Figaro :

Μετά την «καταδίκη της βίας» από ακροδεξιές ομάδες στο τέλος της διαδήλωσης κατά του «γάμου» των ομοφυλοφίλων στο Παρίσι, από τους σοσιαλιστές και τους κομμουνιστές, το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη διάλυση αυτών των μικρών ομάδων.
Περισσότεροι από 350 υποστηρικτές της άκρας δεξιάς ή της«Γαλλικής Άνοιξης» (Le Printemps Français) συνελήφθησαν και 250 τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Αλλά η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να μείνει εκεί. Σύμφωνα με τονΖαν-Ιβ Καμί, συνεργάτη ερευνητή στο Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS) και «ειδικό» στην άκρα δεξιά, μπορούν να διαλυθούν οι κινήσεις που έχουν νομική υπόσταση - ως οργανισμοί – αλλά τι θα γίνει με τις κινήσεις που δεν έχουν και γνωρίζουμε την ύπαρξή τους επειδή έχουν ένα σύνθημα, κάποιο πανό που εμφανίζουν στις διαδηλώσεις ... . "Ο σχετικός νόμος απαιτεί ειδικά κριτήρια, μεταξύ άλλων «για ομάδες που προβαίνουν σε ένοπλες διαδηλώσεις» ή "που προκαλούν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων λόγω της καταγωγής τους ή της εθνικότητας, της φυλής ή της θρησκείας ή διαδίδουν ιδέες ή θεωρίες οι οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν ή να προωθήσουν τις διακρίσεις, το μίσος ή τη βία".

Σύμφωνα με τον Sylvain Crepon, κοινωνιολόγο στο Πανεπιστήμιο της Nanterre και συγγραφέα της έρευνας, «Στην καρδιά του νέου Εθνικού Μετώπου», «στις ομάδες που μπορούν να διαλυθούν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η ‘Jeunesses nationalistes’ (Εθνικιστική Νεολαία), ένα νεο-φασιστικό κίνημα πολύ ριζοσπαστικό. Ένας από τους ιδρυτές του, ο Alexander Gabriac, έγινε γνωστός ύστερα από τον αποκλεισμό του από το Εθνικό Μέτωπο (FN), το Μάρτιο του 2011 επειδή εμαφνίστηκε φωτογραφία του όπου έκανε ναζιστικό χαιρετισμό. Πηγαίνει κάθε χρόνο για να προσευχηθεί στον τάφο του Μουσολίνι. Στην πραγματικότητα η JN είναι ο νέος κλάδος της ‘Oeuvre française’, μιας ομάδας που υποστηρίζει ανοιχτά τον Πετέν .
Πόσο εύκολο όμως είναι να διαλυθεί μια τέτοια ομάδα; Όπως εξηγεί ο Sylvain Crepon, «όταν ένα κόμμα ή μια ομάδα διαλυθεί, αναδύεται από τις στάχτες του. Λίγους μήνες από την αποτελεσματική διάλυση του ‘Unité radicale’, αυτό επέστρεψε με την ονομασία «Identitaires». Γέννησαν το ‘Bloc identitair’ και βρίσκονται πλέον στην κορυφή της πυραμίδας του κινήματος αυτού που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία. Ο Crepon, θεωρεί«ωστόσο ότι μια διάλυση μπορεί να τους τρομάξει».


KOΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου