Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ταφόπλακα στον αντιρατσιστικό νόμο του Ρουπακιώτη

Ταφόπλακα στον αντιρατσιστικό νόμο του Ρουπακιώτη βάζει η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής η οποία αποφάνθηκε ότι τόσο η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή ο νόμος του 1979 είναι επαρκής όσο και ότι κάποιες από τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές.
Με το πόρισμα αυτό των νομικών θα πάνε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη και όπως όλα δείχνουν θα βάλουν το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Σαμαράς έχοντας ένα τέτοιο κείμενο στα χέρια του ασφαλώς και μπορεί να ζητήσει αλλαγή των επίμαχων διατάξεων, επομένως πάγωμά του μέχρι νεωτέρας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Κουβέλη, μετά το πόρισμα της ΚΕΝΕ.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι πριν από μία εβδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης διέρρεε ότι το νομοσχέδιο πέρασε μετ’ επαίνων από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, κάτι που σήμερα αποδείχθηκε ψέμα και προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Με ενδιαφέρον περιμένουμε και τη στάση του κ. Ρουπακιώτη ο οποίος στήριξε ένα νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό αλλά και εκ του περισσού αφού, όπως είπε και η ΚΕΝΕ υπάρχει ήδη νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου