Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΓΙΟΥΧΑ ΣΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΙ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ: Μίλησε για “Μακεδονική” γλώσσα ο εγκληματικά ανιστόρητος


“Μακεδόνικα” βάφτισε δημοσίως και τηλεοπτικώς ο Μπουτάρης τη γλώσσα των Σκοπίων

Από το ΤΑΧΑΛΙΑ

…o οποίος είπε (εν γνώσει του) κι ένα μεγάλο ψέμμα, ότι παλιά στην περιοχή του το γλωσσικό ιδίωμα το αποκαλούσαν “μακεδόνικα”. Φυσικά, ποτέ δεν αποκαλούσαν “μακεδόνικα”, αλλά “εντόπικα” τη γλώσσα. Πάντως, η νέα “πατάτα” του Μπουτάρη, πρέπει να του συγχωρεθεί, γιατί… είναι σήμερα εμφανώς χολωμένος, από τα “ουστ γαϊδούρι” που του φώναξαν χθες και τα “ανώμαλε, αλκοολικέ” του πανό της Τούμπας (εδώ). Προσπαθεί σήμερα λοιπόν, επίτηδες, εν γνώσει του, να ρεφάρει εκνευρίζοντας αυτούς που τον έβριζαν και να οδηγήσει εκ νέου στα άκρα την κόντρα, έχοντας στο πλευρό του το σύστημα των ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ, που βλέπει ως “σκοταδισμό” την ιστορική αλήθεια, όταν αυτή δεν βολεύει τον εκλεκτό του συστήματος εξουσίας Γιάννη Μπουτάρη (ακραιφνή νεοφιλελεύθερο, ιδρυτή της Δράσης για να μη ξεχνιούνται οι χαχόλοι).

Όπως πάντα ένας άνθρωπος που χάνει την ψυχραιμία του, κάνει χοντράδες.

Άσχετα από το προσωπικό του θέμα λοιπόν, η ουσία είναι ότι οι ντόπιοι δεν αποκαλούσαν ποτέ τη γλώσσα τους μακεδόνικα, αλλά εντόπικα.

Για την ιστορία, ο κ.Μπουτάρης, μίλησε για “μακεδόνικα”, όταν αναφέρθηκε σε μια πλακέτα Σκοπιανών στη Ρώμη, η οποία είναι γραμμένη στη γλώσσα της FYROM, δηλαδή τα Βουλγάρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου