Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Προκήρυξη-σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!


Αποκλειστικό ierovima.gr Από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά

Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι). Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.

Ο ηγέτης της σεïχης Ιμπράημ Αλ Ζάουμπι, (φωτο) αναφέρει σε αυτή την προκήρυξη ότι :

«Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο Συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά την περίπτωση των 9 λιβανέζων που απήχθησαν στην Συρία αλλά και αυτή των δύο επισκόπων....

Αναφορικά με τους δύο υπό ομηρία επισκόπους , ο Θεός είπε ότι όποιος ομολογεί ότι οι 3 Θεότητες είναι ο Θεός διαπράτει αμαρτία όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας.

Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα Προφήτη να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντας τους Τζιχάντ. Έτσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του «αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι»  και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των Σαλαφιστών και στο όνομα όλων των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε την Σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σ΄όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για τον Λόγο του Θεού που προβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι αυτό»

Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στο Λίβανο, προκλήθηκε πανικός στην κοινή γνώμη. Υπό την πίεση των επαπειλούμενων επεισοδίων λόγω της συναισθηματικής φόρτισης χριστιανών αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων αλλά και δηλώσεων πολιτικών στελεχών, η Συριακή Ισλαμιστική Ενοποίηση, διέρευσε προς τον Τύπο ότι οι επίσκοποι δεν είναι ακόμα νεκροί. Εν τω μεταξύ όλα τα αραβοχριστιανικά site και οι σελίδες facebook που είναι αφιερωμένες στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων, ανέρτησαν σε μαύρο φόντο τις φωτογραφίες των επισκόπων με την λεζάντα Αναγγελία Πένθους.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έχουν απαχθεί από τις 22 Απριλίου στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι ζωής...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου