Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πρόβλημα εγκεφαλικής… συνοχής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μάλλον πρόβλημα εγκεφαλικής… συνοχής. Διότι τόσες λεκτικές γκάφες δε μπορεί να τις κάνεις τυχαία. Είτε είσαι προβοκάτορας, είτε είσαι ανόητος είτε, το χειρότερο, τα πιστεύεις όλα αυτά.
Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί στις γκάφες των Συριζαίων, από τις μολότοφ που ήταν είδη οικιακής χρήσης μέχρι τις γιάφκες που ήταν πολιτιστικοί σύλλογοι.
Μια ακόμη, ας την πούμε γκάφα για να μην πούμε κάτι βαρύτερο, έκανε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Σε ερώτηση εάν θα ήταν θετικός σε μια συζήτηση να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, ο κ. Βούτσης απάντησε:
«Θα ήμουν θετικός στο να απαγορευθεί γενικώς η οπλοφορία στην κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος… μπάτσοςμπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ΄ελάχιστο».
Η δήλωση αυτή φυσικά είναι τόσο βλακώδης που δεν χρήζει σχολιασμού αλλά εντύπωση κάνουν οι χαρακτηρισμοί για μπάτσους και η σύνδεση των κακοποιών στοιχείων με τους αστυνομικούς. Και φυσικά η σύγχυση που δημιουργείται για το αν η απαγόρευση οπλοφορίας αφορά και το χρόνο που βρίσκονται εν υπηρεσία οι αστυνομικοί.
Η ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα». Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα».
Άμεσα ανασκεύασε ο κ. Βούτσης της δήλωσή του καταλαβαίνοντας ότι τέτοιες γκάφες δεν περνάνε έτσι εύκολα. «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων», τόνισε.
Αποδεκτή η… έμμεση συγγνώμη του διότι σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει απαγόρευση οπλοφορίας και από τον γιο του και τους συντρόφους του που έκαναν ληστείες για το «επαναστατικό» ταμείο. Ή για τη βόλεψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου