Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Roger Daltrey: «Ποτέ δεν θα συγχωρήσω τους Εργατικούς για την πολιτική της μαζικής μετανάστευσης που κατάστρεψε την εργατική τάξη της Βρετανίας»


The Telegraph (17/11/2013) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Roger Daltrey, ο τραγουδιστής των θρυλικών ‘The Who, λέει ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ τους Εργατικούς για την πολιτική τους για την μαζική μετανάστευση, η οποία, όπως ο ίδιος λέει, «κατέστρεψε τις θέσεις εργασίας των φίλων μου».

Ο Daltrey, ο οποίος κάποτε υποστήριζε το κόμμα, λέει ότι έχει απογοητεύσει την γενιά του, καθώς επέτρεψε την εισροή αλλοδαπών εργαζομένων, η οποία οδήγησε σε μείωση των θέσεων εργασίας, λόγω «ενός ηλίθιου τρόπου σκέψης για την Ευρώπη».


Κακώς κατηγορούνται οι μετανάστες για τα προβλήματα, λέει οDaltrey, όταν στην πραγματικότητα ήταν τα λάθη των πολιτικών που τα προκάλεσαν.

«Δεν πρόκειται ποτέ, ποτέ να συγχωρήσω το Εργατικό κόμμα που επέτρεψε αυτή τη μαζική μετανάστευση χωρίς να έχει κανονίσει από πριν πόσο θα πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι όταν θα έρχονται στη χώρα αυτή. Ποτέ δεν θα τους συγχωρήσω για την καταστροφή των θέσεων εργασίας των φίλων μου, επειδή επέτρεψαν οι δουλειές τους να μειωθούν με ένα ηλίθιο τρόπο σκέψης σχετικά με την Ευρώπη, να αφήσουν όλους αυτούς μέσα, έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν 10 σε ένα δωμάτιο, και να εργάζονται με μισθούς Πολωνίας», είπε στο περιοδικό SundayTimes.


«Δεν έχω κάτι εναντίον των Πολωνών, αλλά αυτό ήταν ένα πολιτικό λάθος και με έκανε να θυμώσω πολύ. Και οι άνθρωποι που τους τα φορτώνουν είναι οι μετανάστες, και δεν είναι δικό τους σφάλμα».

Αρνήθηκε να αποκλείσει ότι θα ψηφίσει τον Nigel Farage στις ερχόμενες εκλογές.

Ο 69χρονος Daltrey, μεγάλωσε στην εργατική συνοικία τουShepherd's Bush, στο δυτικό Λονδίνο, και είναι πολύ περήφανος για τις ρίζες του.

Έχει μιλήσει παλαιότερα για τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην βρετανική εργατική τάξη, υποστηρίζοντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός «δεν έχει τα κότσια» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Επιτέθηκε στους Εργατικούς και στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, τη γραφειοκρατία της οποίας, όπως λέει, «δεν μπορεί να ανεχθεί», προσθέτοντας: «Είναι επιζήμια για ολόκληρη την χώρα».

Ο τραγουδιστής επέκρινε επίσης τους πολιτικούς για τη χρήση τωνsites κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα το Twitter, ρωτώντας πώς βρίσκουν το χρόνο για τέτοια, όταν θα πρέπει να επικεντρώνονται στην διακυβέρνηση της χώρας.

«Θεωρώ ότι είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί όλο βρίσκονται στο twitter. Θα πρέπει να κάθονται και να σκέφτονται πως θα κάνουν καμιά καλή δουλειά, αντί να μας λένε τι έφαγαν για πρωινό ή τι χρώμα κοστούμι φοράνε».

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει αφαιρέσει τη χαρά από τη ζωή, λέει, και κάναμε περισσότερα πριν από την εφεύρεση των smartphones.

«Όλο απασχολημένοι είμαστε στο να μην κάνουμε τίποτα»,δήλωσε ο Daltrey, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση αλιείας πέστροφας στο σπίτι του στο East Sussex. «Δεν έχουμε χρόνο να συλλογιστούμε, δεν έχουμε χρόνο να ονειρευτούμε».           
           

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου