Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Άρχισε η μουσουλμανική σεκταριστική βία. Σουνίτες εναντίον σιιτών στο Λονδίνο


Φανατικοί σουνίτες μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης για επίθεση σε ομάδα σιιτών, σε ένα περιστατικό που θεωρείται ότι είναι η πρώτη περίπτωση μουσουλμανικής σεχταριστικής βίας στους δρόμους της Βρετανίας.

Η βία ξέσπασε στην Edgware Road του Λονδίνου, μια γνωστή περιοχή σιιτών, στις 10 Μαΐου του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τον φονταμενταλιστή ισλαμιστή ιεροκήρυκα Anjem Choudary ο οποίος έκανε έκκληση για τζιχάντ στη Συρία.

Δύο άνδρες ξυλοκοπήθηκαν με πλακάτ και ξύλινα ραβδιά. Ο ένας χτύπησε τόσο άσχημα που έτρεχε αίμα στο πρόσωπό του, αφού τον κλωτσούσαν στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένος και αβοήθητος στο έδαφος.

Ο 20χρονος κοκκινομάλλης Άγγλος Jordan Horner, (φωτο) που έχει ασπαστεί το ισλάμ και ανήκει στη σουνιτική σέκτα, επιτέθηκε σε έναν άνδρα που τον αποκάλεσε «kaffir», δηλ. μη-πιστό.

Άλλα μέλη της σουνιτικής ομάδας, είναι ο 34χρονος Mohammed Almagir (φωτο), ο 38χρονος Mirza Ali, ο 36χρονος Mohad Uddin και ο 29χρονος Kamran Khan (φώτο κάτω).

Ο Mohan Uddin καταδικάστηκε για βίαιη διαταραχή.

Ο Alex Chalk, της δίωξης, δήλωσε ότι η ομάδα φώναζε «Οι Σιίτες είναι καφίρ. Είναι εσωτερικός εχθρός. Είναι σατανικοί», ενώ πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Είπε: «Αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά τη θρησκευτική σεκταριστική βία στο δυτικό Λονδίνο.

«Την Παρασκευή 10η Μαΐου 2013, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν, χωρίς να έχουν άδεια, σε μια πορεία κατά των σιιτών, που διαφημίστηκε στο Twitter.

«Οι διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους μετέφεραν πανό με εμπρηστικά αντι-σιιτικά συνθήματα, πέρασαν κατά μήκος της Edgware Road - μιας περιοχής που είναι γνωστή για την σιιτική της κοινότητα.

«Κρατούσαν πλακάτ που ζητούσαν τζιχάντ στη Συρία και είχαν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να φτάσουν στην Πρεσβεία της Συρίας.

«Μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στο Marble Arch και εντοπίστηκαν, ξέσπασε η βία.

Άλλα μέλη της σουνιτικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Mohammed Almagir, προστέθηκαν όταν ο Horner δέχτηκε επίθεση έναν άνθρωπο που τον αποκάλεσε «kaffir», μη-πιστό.

«Δύο άνδρες επιτέθηκαν με γροθιές και κοντάρια. Κάποιος χτυπήθηκε στο έδαφος, και ο άλλος, ο Fahad Fahad, έμεινε με το αίμα να τρέχει από μια πληγή στο κεφάλι του».

Η βία ξέσπασε ενώ ο Anjem Choudhary (φωτο) έδινε συνέντευξη στην κάμερα σε ένα δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, εκείνο το απόγευμα ο Mohammed El-Hariri, ένας σιίτης μουσουλμάνος ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση στην περιοχή εδώ και 12 χρόνια, περπατούσε στην Edgware Road για να συναντήσει τον φίλο του, Fahad Fahad.

Παρατήρησε μια μεγάλη ομάδα ντυμένη με την ισλαμική σαλαφιστική ενδυμασία.

Διαμαρτύρονταν κατά των σιιτών μουσουλμάνων, φωνάζοντας θρησκευτικά συνθήματα και φέροντας πανό με συνθήματα κατά των σιιτών.

Τα πανό ήταν στα αραβικά και έλεγαν «οι Σιίτες είναι άπιστοι» και «οι Σιίτες θα καταστρέψουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους».

Άλλα πανό καταδίκαζαν τους Αλεβίτες, το σιιτικό δόγμα του Σύριου ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο El-Hariri άρχισε να μιλά με έναν από την ομάδα των διαδηλωτών – τον Horner, έναν λευκό άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι και κόκκινο μούσι.

Ενώ του μιλούσε, δέχτηκε επίθεση από έναν άλλον άνδρα που έχυσε νερό πάνω του. Στη συνέχεια χτυπήθηκε επανειλημμένα από άλλα μέλη της ομάδας.

Ο φίλος του, Fahad χτυπήθηκε με ένα κοντάρι σημαίας και δέχτηκε κλωτσιές στο πρόσωπο, το κεφάλι και τα χέρια.

Ο Fahad άκουσε τους επιτιθέμενους να λένε : «Αυτό θα πάθουν όλοι οι σιίτες».

Οι Horner, Ali, Almagir και Uddin καταδικάστηκαν για σωματικές βλάβες και ο Kamran Khan καταδικάστηκε για συμμετοχή στο περιστατικό.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου