Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μας παρακολουθούν όλους!

600px-National Security_Agency.svg

Σύμφωνα με τους New York Times και πολλά ακόμη διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επιβεβαιώνουν την είδηση, η αμερικανική υπηρεσία NSA συλλέγει φωτογραφίες ατόμων από όλο τον πλανήτη!

Η NSA ή αλλιώς National Security Agency – Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, είναι μια από τις πολλές μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α η οποία όμως ασχολείται κυρίως με την συλλογή και ανάλυση πληροφοριών. Υπολογίζεται πως διαθέτει τουλάχιστον 30.000 συνεργάτες σε όλο τον πλανήτη και έχει ετήσιο προϋπολογισμό που αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα πλαίσια της χρήσης της νέας τεχνολογίας η NSA έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων στις οποίες αποθηκεύει χιλιάδες φωτογραφίες κάθε μέρα αναλύοντας τες και δημιουργώντας φακέλους για χιλιάδες ανθρώπους ,αμερικανούς και μη. Παρόμοια τεχνολογία και αντίστοιχες μεθόδους αρχίζουν να δημιουργούν και οι αστυνομικές υπηρεσίες των Η.Π.Α όπως το F.B.I και οι τοπικές αστυνομίες, δημιουργώντας ζήτημα σχετικά με το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα. Κυριότερη πηγή άντλησης δεδομένων αυτή την στιγμή αποτελούν όλα τα social networks και τα μέσα επικοινωνίας του διαδικτύου.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/america/14240-2014-06-03-14-07-59.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου