Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πακιστάν: Είχε βιαστεί και δολοφονηθεί η 20χρονη που βρέθηκε κρεμασμένη



Η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο στην περιοχή Λάγια της επαρχίας Παντζάμπ του Πακιστάν είχε βιαστεί ομαδικά και οι δράστες στη συνέχεια την στραγγάλισαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Η 20χρονη Μουζάμιλ Μπίμπι εξαφανίστηκε από το σπίτι της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και οι συγγενείς της την βρήκαν νεκρή λίγες ώρες αργότερα, κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο πατέρας της δήλωσε στην αστυνομία ότι η κόρη του είχε απαχθεί από αγνώστους.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε βιαστεί ομαδικά και οι απαγωγείς της την έπνιξαν και την κρέμασαν.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι τρεις άνδρες.

Στη γειτονική Ινδία τέσσερις γυναίκες, όλες τους μέλη της χαμηλής κάστας των Νταλίτ, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν και κρεμάστηκαν σε δέντρα τις τελευταίες εβδομάδες. Στο Πακιστάν, πρόσφατα, μια νεαρή γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου έξω από δικαστήριο από μέλη της οικογένειάς της για "λόγους τιμής" γιατί προτίμησε να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και όχι εκείνον που είχαν επιλέξει οι δικοί της. Τον Ιούνιο μια άλλη Πακιστανή επέζησε αφού οι συγγενείς της την πυροβόλησαν, την έβαλαν σε ένα τσουβάλι και την πέταξαν σε ποτάμι επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που επέλεξε η ίδια.

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών έχουν αυξηθεί στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει διάφορες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι δράστες συχνά δεν τιμωρούνται, επωφελούμενοι από "παραθυράκια" στη νομοθεσία, την οποία πολλοί νομικοί χαρακτηρίζουν απαρχαιωμένη και περίπλοκη.

http://www.skai.gr/news/world/article/260485/pakistan-eihe-viastei-kai-dolofonithei-i-20hroni-pou-vrethike-kremasmeni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου