Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας από τις 10.00 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία.
«Σύμφωνα με την εντολή του (Ρώσου προέδρου) από τις 11.00 ώρα Μόσχας οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, πάνω από 80 ουκρανοί συνοριοφύλακες πέρασαν τα ρωσοουκρανικά σύνορα τη νύχτα ζητώντας καταφύγιο από τη Ρωσία μετά από επίθεση "άγνωστης ομάδας ενόπλων" εναντίον τους. Δυο συνοριοφύλακες έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με την ουκρανική συνοριοφυλακή, σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί σε επίθεση με όλμους που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο εναντίον φυλακίων στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/260513/se-katastasi-upsistou-sunagermou-oi-enoples-dunameis-tis-kedrikis-rosias/#ixzz35GMCISes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου