Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αφγανιστάν: Ελεύθερος αφέθηκε Αμερικανός στρατιώτης με αντάλλαγμα πέντε Ταλιμπάν

Αφγανιστάν:Ελεύθερος αφέθηκε Αμερικανός στρατιώτης με αντάλλαγμα πέντε Ταλιμπάν

Ο Μπόόυ Μπέργκνταλ κρατούνταν όμηρος επί πέντε χρόνια - «Η απελευθέρωση του λοχία συνιστά μία υπενθύμιση της αλύγιστης δέσμευσης της Αμερικής να μην αφήσει κανέναν ένστολο, άνδρα ή γυναίκα, στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο Ομπάμα

Ελεύθερος αφέθηκε μετά από πέντε χρόνια ομηρίας στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός στρατιώτης Μπόου Μπέργκνταλ. Ο Μπέργκνταλ που φέρει πλέον τον βαθμό του λοχία είναι ο μοναδικός Αμερικανός που κρατούνταν από τους Ταλιμπάν και είναι καλά στην υγεία του.

Για την απελευθέρωση του χρειάστηκε συμφωνία που περιελάμβανε την ανταλλαγή με πέντε Αφγανούς Ταλιμπάν, κρατούμενους στο Γκουαντάναμο. Οι Ταλιμπάν μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κατάρ και από εκεί θα προωθηθούν στο Αφγανιστάν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, ο Μπέργκνταλ βρίσκεται πλέον υπό τη φροντίδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε: «Σήμερα ο αμερικανικός λαός είναι ευχαριστημένος, καθώς θα μπορέσουμε να υποδεχθούν στην πατρίδα τον λοχία Μπόου Μπέργκνταλ. Εκ μέρους του αμερικανικού λαού καλώ του γονείς του να μοιραστούν μαζί μας την χαρά τους και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιστρέψει ασφαλής»,  προσθέτοντας πως η απελευθέρωση του λοχία «συνιστά μία υπενθύμιση της αλύγιστης δέσμευσης της Αμερικής να μην αφήσει κανέναν ένστολο, άνδρα ή γυναίκα, στο πεδίο της μάχης».

http://www.protothema.gr/world/article/383775/afganistaneleutheros-afethike-amerikanos-stratiotis-me-adallagma-pede-taliban/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου