Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ουκρανία: Νεκροί δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι

Ουκρανία: Νεκροί δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι

Ο τεχνικός ήχου Αντόν Βολόσιν σκοτώθηκε ακαριαία κοντά στο χωριό Μέταλιστ, ενώ ο ρεπόρτερ Ιγκόρ Κορνελιούκ πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Νεκροί έπεσαν δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυπταν τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για την κρατική ρωσική τηλεόραση και έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με όλμο κοντά σε χωριό έξω από την πόλη Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με το BBC, ο τεχνικός ήχου Αντόν Βολόσιν σκοτώθηκε ακαριαία κοντά στο χωριό Μέταλιστ, ενώ ο ρεπόρτερ Ιγκόρ Κορνελιούκ πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.  Τρίτο μέλος του συνεργείου το οποίο βρισκόταν 100 μέτρα μακρύτερα επιβίωσε της επίθεσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο ανατολικότερες επαρχίες της Ουκρανίας, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, όπου φιλορώσοι αποσχιστές έχουν πάρει τα όπλα ενάντια στις νέες αρχές του Κιέβου, ενώ έχουν κηρύξει τις δύο περιοχές «Λαϊκές Δημοκρατίες».

Οι πληροφορίες πως οι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν κοντά στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ, δεν επιβεβαιώνονται.

http://www.protothema.gr/world/article/387981/oukrania-nekroi-duo-rosoi-dimosiografoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου