Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΗΠΑ: Οι λευκοί συντηρητικοί στη βόρεια Καλιφόρνια θέλουν να αποσχιστούν

SouthernNationalistNetwork / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μετά την συνέντευξή του προέδρου της Λίγκας του Νότου (League of the South), δρ. Michael Hill, στο Fox News, ο παρουσιαστής Alan Colmes έγραψε «Δεν ακούγεται σαν άνθρωπος που μισεί. Θέλει απλά, μια χώρα με τους δικούς του λευκούς χριστιανούς, σε αντίθεση με ό, τι η Αμερική έχει γίνει». Φαίνεται όμως ότι τα συναισθήματα αυτά είναι δημοφιλή όχι μόνο στο Dixie, αλλά και στη Βόρεια Καλιφόρνια. Αναφέρει το AOL.com :

Οι κάτοικοι των μεγάλο βαθμό αγροτικών και πολιτικά συντηρητικών απομακρυσμένων βόρειων κομητειών (νομών) της Καλιφόρνιας εδώ και πολύ καιρό έχουν συνηθίσει να αισθάνονται ότι αγνοούνται από την πρωτεύουσα της πολιτείας και βρίσκονται εκτός συγχρονισμού με τις μεγάλες αστικές περιοχές.

Η ιδέα της δημιουργίας της δικής τους πολιτείας έχει γίνει ένα θέμα μεταξύ των ντόπιων ονειροπόλων της απόσχισης για περισσότερο από έναν αιώνα. Οι κάτοικοι σε δύο κομητείες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν αυτό το συναίσθημα την επόμενη εβδομάδα.

Οι ψηφοφόροι σε Del Norte και Tehama, με συνολικό πληθυσμό περίπου 91.000, θα αποφασίσουν στις 3 Ιουνίου να ζητήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της κάθε κομητείας να ενταχθούν σε μια ευρύτερη προσπάθεια για να σχηματίσουν την 51η πολιτεία με το όνομα ‘Jefferson’.

Οι αιρετοί άρχοντες στις κομητείες Glenn, Modoc, Siskiyou και Yuba έχουν ήδη ψηφίσει για να ενταχθούν στο κίνημα. Εκείνοι της κομητείας Butte θα ψηφίσουν στις 10 Ιουνίου, ενώ τοπικοί φορείς σε άλλες βόρειες επαρχίες αναμένουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 3ης Ιουνίου πριν αποφασίσουν τι να κάνουν.

Οι ψηφοφόροι της κομητείας Siskiyou θα έχουν τη δυνατότητα μετονομασίας της κομητείας σε «Δημοκρατία του Τζέφερσον».

[Σύμφωνα με τελευταία δημοσίευση, οι ψηφοφόροι στις κομητείεςSiskiyou και Del Norte απέρριψαν την ιδέα να αποσχιστούν, ενώ εκείνοι της Tehama ψήφισαν υπέρ της απόσχισης].

Η έλλειψη μιας φωνής στη αριστεροκρατούμενη κυβέρνηση της πολιτείας της Καλιφόρνιας οδηγεί το αποσχιστικό κίνημα. Οι κάτοικοι των μακρινών βόρειων περιοχών της πολιτείας είναι κυρίως λευκοί, ως επί το πλείστον συντηρητικοί και είναι πολύ λιγότεροι σε αριθμό από ό, τι είναι οι ως επί το πλείστον μη –Λευκοί, ως επί το πλείστον φιλελεύθεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων της πολιτείας. Σύμφωνα με την αμερικανικού τύπου δημοκρατία θα πρέπει να υπακούν σε νόμους που τους υπαγορεύονται από τα αστικά κέντρα.

«Έχουμε 11 κομητείες εδώ που εκπροσωπούνται από έναν πολιτειακό γερουσιαστή, σε σύγκριση με 20 για την ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και 10 για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο», δήλωσε ο Aaron Funk από την Crescent City, μια παραθαλάσσια πόλη στην κομητεία Del Norte County κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον. «Ουσιαστικά , δεν έχουμε καμία απολύτως εκπροσώπηση».

Το άρθρο σημειώνει ότι « Αν και η πολιτεία (της Καλιφόρνια) δεν έχει καμία φυλετική πλειοψηφία και οι ισπανόφωνοι αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα, οι κάτοικοι στις πολύ βόρειες κομητείες είναι συντριπτικά λευκοί. Το αριστερό αντι-λευκό Southern Poverty Law Center, περιγράφοντας την κατάσταση στην ιστοσελίδα του γράφει: «οι κυριαρχούμενες από λευκούς κομητείες στην Καλιφόρνια διεξάγουν ψηφοφορία για να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους 51η πολιτεία». Φυσικά, το SPLC δεν αναφέρει το Λος Άντζελες ως «κυριαρχούμενο από Μεξικάνους».

Φαίνεται ότι καθώς η Λευκή πλειοψηφία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αντικατασταθεί με μετανάστες από χώρες του Τρίτου Κόσμου το ζήτημα της αυτοδιάθεσης θα έρχεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου