Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Θα αφορίζονται οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας εάν έχουν σχέσεις με το BNP και το Εθνικό Μέτωπο. «Μέγα αμάρτημα» το να θεωρούν ότι οι Βρετανοί κινδυνεύουν να γίνουν μειονότητα από την εισβολή των μεταναστών

 Telegraph  / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας θα καθαιρούνται, εφόσον διαπιστώνεται ότι είναι μέλη του BNP ή του Εθνικού Μετώπου, μετά από απόφαση των επισκόπων που αποφάνθηκαν ότι οι απόψεις των κομμάτων  αυτών είναι αντιχριστιανικές και προωθούν το «αμάρτημα του ρατσισμού».

Είναι η πρώτη φορά που επισήμως απαγορεύεται σε Αγγλικανικούς ιερείς η συμμετοχή τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Οι Επίσκοποι δήλωσαν ότι οι δύο ομάδες είναι «ασυμβίβαστες με την διδασκαλία της Εκκλησίας της Αγγλίας» λόγω των αντίστοιχων θέσεών τους σχετικά με την «ισότητα των ατόμων ή ομάδων από διαφορετικές φυλές».

Οι κληρικοί που θα αψηφούν την απαγόρευση θα υπόκεινται σε πειθαρχικές διαδικασίες στο πλαίσιο μιας ρήτρας του κανονικού δικαίου που απαιτεί να είναι «υγιή παραδείγματα και υποδείγματα για το ποίμνιο του Χριστού» στην δημόσια και την ιδιωτική ζωή τους.

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε προηγηθεί μια ψηφοφορία της Γενικής Συνόδου που ζητούσε η εκκλησία να υιοθετήσει μια παρόμοια πολιτική έναντι των δύο ομάδων, όπως ήδη κάνει η αστυνομία.

Οι Επίσκοποι συμφώνησαν να επιβάλουν την απαγόρευση μετά από νομική συμβουλή, ότι η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να εναχθεί σύμφωνα με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για περιστολή της ελευθερίας του λόγου κληρικών.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι άλλες ομάδες όπως η Αγγλική Λίγκα Άμυνας δεν περιλαμβάνεται επειδή δεν έχουν την ίδια τυπική δομή όπως το BNP και το Εθνικό Μέτωπο.

Επίσκοποι επηρεάστηκαν από παραγράφους του μανιφέστου του BNP στις πιο πρόσφατες γενικές εκλογές, το οποίο ισχυρίζεται ότι«ο αυτόχθων βρετανικός λαός» γίνεται όλο και περισσότερο μια μειοψηφία λόγω της μετανάστευσης με αποτέλεσμα την «εξαφάνιση του βρετανικού λαού, του πολιτισμού, της κληρονομιάς και της ταυτότητας».

Επίσης, ξεχώρισαν τις πολιτικές του BNP που υποστηρίζουν ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μια «μουσουλμανική εισβολή» και μια «Ισλαμική αποικιοποίηση».

Οι επίσκοποι επίσης επηρεάζονται από αποσπάσματα από το σύνταγμα του Εθνικού Μετώπου που μιλάνε ότι στόχος του είναι να «διασφαλίσει την επιβίωση και την πρόοδο της Λευκής Φυλής και του Βρετανικού Έθνους», καθώς και οι πολιτικές για τη μετανάστευση που περιγράφουν τη Βρετανία ως μια «λευκή χώρα».

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του το BNP περιγράφει τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, Δρ John Sentamu, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγκάντα, ως «Αφρικάνο εισβολέα» και ισχυρίζεται ότι η Εκκλησία της Αγγλίας έχει αλωθεί από «τριτοκοσμικούς παρείσακτους».

Μια νομική εξήγηση που εξέδωσε η Εκκλησία της Αγγλίας παραθέτει ένα απόσπασμα από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες, που επιμένει: «Δεν υπάρχει πλέον Ιουδαίος ούτε Έλληνας, δούλος και ελεύθερος, άνδρας και γυναίκα, όλοι εσείς είστε Ένα εν Χριστώ Ιησού».

Και προσθέτει: «Η επίδραση των δηλώσεων αυτών δεν είναι για να αποτρέψει έναν κληρικό από το να εκφράσει απλώς υποστήριξη για μια συγκεκριμένη πολιτική ή πολιτικές του BNP ή του Εθνικού Μετώπου (για παράδειγμα, μια οικονομική πολιτική), αλλά θα αποτρέψει ένα κληρικό από το να κάνει το περαιτέρω βήμα στο να ενωθεί με ένα από τα δύο κόμματα ή να μιλήσει υποστήριζοντάς τα εν γένει, ή ενθαρρύνοντας και άλλους να συμμετάσχουν σε αυτά ή να τα υποστηρίξουν».

Στη συνέχεια, λέει: «Η υποστήριξη ενός από τα δύο κόμματα, είτε εκφράζεται ιδιωτικά είτε δημόσια, θα αποτελεί ανάρμοστη συμπεριφορά κληρικού στο πλαίσιο της νέας διάταξης».

Παρά το γεγονός ότι όταν ο κατάλογος των μελών του BNP είχε διαρρεύσει πριν από πέντε χρόνια, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν το τίτλο του αιδεσιμότατου, δεν υπάρχουν σήμερα κληρικοί που να είναι γνωστό ότι είναι ενεργά μέλη των δύο κομμάτων.

Αλλά ο Simon Darby, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του BNP, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι κληρικοί είναι μέλη του κόμματος, αλλά αρνήθηκε να τους αναφέρει. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το κόμμα είχε μέλη μέσα στη Γενική Σύνοδο.

Είπε ότι η Εκκλησία της Αγγλίας έχει εγκαταλείψει τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, με την αποδοχή ομοφυλόφιλων κληρικών και είχε «γίνει άντρο ανθρώπων που ενδιαφέρονται περισσότερο για το νεο-μαρξισμό».

Στην φωτογραφία : ο αιδ. Colin Coward, 64 χρονών, αγγλικανός ιερέας στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή στο Devizes με τον σύντροφό του, Νιγηριανό Bobby Egbele, 25 ετών με τον οποίον σκοπεύει να «παντρευτεί».
«Αυτό αποτελεί περισσότερο πολιτικοποίηση της εκκλησίας», είπε.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, ενδιαφέρονται περισσότερο να είναι πολιτικά ορθοί.

«Πού θα οδηγήσει αυτό; Μήπως επειδή είμαι μέλος του BNP δεν πρόκειται να ταφώ στο νεκροταφείο της εκκλησίας;»

Ισχυρίστηκε επίσης ότι κόμματα όπως το UKIP, τα οποία λαμβάνουν μια πιο σκληρή γραμμή σχετικά με τη μετανάστευση, θα μπορούσαν επίσης να απαγορευθούν.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης έναν «Αφρικανό εισβολέα», είπε: «Δεν θα τον έλεγα εισβολέα, είναι λίγο σκληρό – ότι έχει εισβάλει πολιτικά θα το έλεγα σίγουρα».

«Αλλά είναι σίγουρα είναι Αφρικανός».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου