Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Υπό διωγμό οι Χριστιανοί στο Ιράκ – Αφανίζουν ολόκληρες κοινότητες οι ισλαμιστές δολοφόνοι

ιρακ

Περισσότεροι από 10.000 Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων του για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών δολοφόνων του ΙΚΙΛ στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ.

Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).

Η πόλη Καρακός βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, ο έλεγχος της οποίας έχει περιέλθει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών από την 10η Ιουνίου και της Αρμπίλ, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκριτικά γλιτώσει από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Περίπου 10.000 μέλη των χριστιανικών κοινοτήτων του Καρακός εγκατέλειψαν τις εστίες τους αφού βλήματα όλμων ερρίφθησαν κοντά στην πόλη νωρίτερα στην εβδομάδα», σύμφωνα με δελτίο τύπου που ανήρτησε η Αρμοστεία στον ιστότοπό της.

http://olympia.gr/2014/06/27/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου