Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Νιγηρία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Όπως είπε αξιωματούχος οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν στο απομακρυσμένο χωριό σε στρατιωτική πομπή και κραδαίνοντας όπλα AK-47( Καλάσνικοφ)

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η επίθεση να είναι έργο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση στο απομακρυσμένο χωριό Ντακού στη βορειοανατολική πολιτεία του Μπόρνο έγινε την Κυριακή και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο 22 ανθρώπων, ανέφερε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν στο απομακρυσμένο χωριό σε στρατιωτική πομπή και κραδαίνοντας όπλα AK-47( Καλάσνικοφ), όπως συνήθως κάνουν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σε ανάλογες φονικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η φονική βία είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στις βόρειες περιοχές της Νιγηρίας, η οποία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής.

Τον περασμένο Απρίλιο οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από ένα σχολείο και πάλι στην πολιτεία του Μπόρνο προκαλώντας διεθνή κινητοποίηση για τη σωτηρία τους. Η ισλαμιστική οργάνωση μάχεται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός σκληροπυρηνικού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

http://www.protothema.gr/world/article/387732/nigiria-toulahiston-22-nekroi-apo-epithesi-tis-boko-haram/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου