Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Συρία: Τζιχαντιστές σταύρωσαν εννέα αντάρτες

Συρία: Τζιχαντιστές σταύρωσαν εννέα αντάρτες

Οι άνδρες που μάχονταν κατά των εξτρεμιστών εκτελέστηκαν σε κεντρική πλατεία στο Χαλέπι

Εννέα ακόμα άνδρες εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν στο Χαλέπι της Συρίας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τα θύματα ήταν αντάρτες που μάχονταν κατά των εξτρεμιστών του ΙΚΙΛ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι άνδρες εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της περιοχής Ντέιρ Χαφέρ στα περίχωρα της Δαμασκού.
Τον περασμένο Απρίλιο σοκ είχαν προκαλέσει εικόνες από τη σταύρωση δύο ανδρών σε κεντρική πλατεία της Ράκα στη Βόρειο Συρία.

Οι δύο νεαροί άνδρες διακρίνονταν με δεμένα τα μάτια και με αιματοβαμμένο το κεφάλι, ενώ ο ένας εκ των δύο έφερε πλακάτ που έγραφε: «Αυτός εδώ πολέμησε τους μουσουλμάνους και πυροδότησε εκρηκτικά σε αυτό το σημείο».

Λίγες ημέρες αργότερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση και την εκτέλεση πέντε ακόμα ανθρώπων στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα θύματα είχαν εμπλακεί σε υπόθεση κατασκοπίας και απόπειρα δολοφονίας των επικεφαλής του ΙΚΙΛ.

http://www.protothema.gr/world/article/391232/suria-tzihadistes-staurosan-ennea-adartes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου