Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πακιστάν: Πυροβόλησαν 20χρονη γιατί παντρεύτηκε τον άνδρα που ήθελε

Πακιστάν: Πυροβόλησαν 20χρονη γιατί παντρεύτηκε τον άνδρα που ήθελε

Το περιστατικό συνέβη μόλις μια εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μίας εγκύου, ένα «έγκλημα τιμής» όπως αποκαλείται, που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή

Η 20χρονη Σάμπα Κάιζερ, αφού πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σε κανάλι από την οικογένειά της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που ήθελε και όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία επέζησε.

Το περιστατικό συνέβη μόλις μια εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μίας εγκύου, ένα «έγκλημα τιμής» όπως αποκαλείται, που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Η Μία νεαρή Πακιστανή, περίπου 20 ετών, πυροβολήθηκε από τον πατέρα, τον αδελφό και δύο άλλους συγγενείς της στη συνοικία Χαφιζαμπάντ της κεντρικής επαρχίας Παντζάμπ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Ζαμπιτανί Καν.

Στη συνέχεια, την έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και την πέταξαν σε κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή, είπε ο Καν, αλλά εκείνη επέζησε και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατάφερε να φθάσει σε νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η οικογένειά της είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί η Σάμπα παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, τον
Μοχάμεντ Κάιζερ, σε δικαστήριο αυτή την εβδομάδα χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της.

Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ζαφάρ Ικμπάλ, είπε ότι η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της κι άλλη μία την έπληξε στο χέρι, είπε ο Ικμπάλ.
Σύμφωνα με τον Καν, η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Μακσούντ Άχμεντ και τον αδελφό της Ισχφάκ Μακσούντ κι αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Το περιστατικό σημειώνεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μίας 25χρονης εγκύου από συγγενείς της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της, παρά την επιθυμία της οικογένειάς της να παντρευτεί έναν ξάδελφό της.

Ο λιθοβολισμός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα «εγκλήματα τιμής».

Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβολή αν οι κόρες τους παντρευτούν έναν άνδρα της επιλογής τους.

Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε «εγκλήματα τιμής», σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ύποπτοι συχνά δεν τιμωρούνται εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με δικηγόρους, «παράθυρα» παρωχημένων και πολύπλοκων νόμων που επιτρέπουν στις οικογένειες να συγχωρούν τους δολοφόνους.

http://www.protothema.gr/world/article/385027/pakistan-purovolisan-20hroni-giati-padreutike-ton-andra-pou-ithele/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου