Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αφγανιστάν: 260 Ταλιμπάν νεκροί από στρατιωτικά πυρά

Αφγανιστάν: 260 Ταλιμπάν νεκροί από στρατιωτικά πυρά

Απωθήθηκε επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών στην επαρχία Χελμάν

Ο στρατός του Αφγανιστάν απώθησε επίθεση των ανταρτών Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ στα νότια σκοτώνοντας 260 εξ αυτών, σε μια επιχείρηση που αποτελεί δοκιμασία για τον στρατό ο οποίος θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνος του την χώρα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Η επίθεση των Ταλιμπάν αποκρούστηκε, οι δυνάμεις μας προχωρούν τώρα προς τους Ταλιμπάν στη συνοικία Σανγκίν», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέντικ Σεντίκι, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, προτού προσθέσει: «Σε ορισμένους τομείς αντιστέκονται, όμως ο στόχος τους να πάρουν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες στην Χελμάντ ολοκληρωτικά ματαιώθηκε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόοδος των αφγανικών δυνάμεων είναι αργή καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αστυνομία εξουδετέρωσε την Παρασκευή 60 νάρκες στο Σανγκίν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε ότι 260 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, 28 μέλη του δυνάμεων του Αφγανιστάν έχουν χάσει την ζωή τους και 35 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί. Στις μάχες σκοτώθηκαν και πολίτες, ωστόσο στη δημοσιότητα δεν δόθηκε κανένας απολογισμός.

Ο Κάρι Γούσουφ Άχμαντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση ότι οι αντάρτες μαχητές «έχουν επιτεθεί εναντίον πολλών θέσεων ελέγχου στην συνοικία Σανγκίν» τις τελευταίες ώρες και ότι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε αυτές τις μάχες.

http://www.protothema.gr/world/article/391139/afganistan-260-taliban-nekroi-apo-stratiotika-pura-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου