Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σχολεία θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς με υπολογιστές το 2016

Ένα νέο σχέδιο «ελεύθερων σχολείων» σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους καθηγητές με τους υπολογιστές σε ορισμένα μαθήματα.

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ακαδημιών της Αγγλίας - η Ακαδημία Σχολών Ark Pioneer – θέλει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο «μικτής μάθησης» - όπου τα παιδιά θα διδάσκονται μέσω του Διαδικτύου για μεγάλα τμήματα της ημέρας.

Το νέο «e-school», που θα γίνει γνωστό το οποίο η Ακαδημία ArkPioneer πρόκειται να ανοίξει στο Λονδίνο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με το ‘Times Education Supplement’.

Ανάλογα σχολεία στις ΗΠΑ – τα οποία ήταν έμπνευση του Υπουργού Παιδείας Michael Gove – και παρόμοια ριζοσπαστικά συστήματα έχουν ήδη δοκιμαστεί με κάποια επιτυχία.

Το ένα μοντέλο ονομάζεται Rocketship και λειτουργεί εδώ και εννέα σχολεία στο Μιλγουόκι και το Σαν Χοσέ, διδάσκοντας 5.000 μαθητές που το ένα τέταρτο της σχολικής ημέρας περνούν σε απευθείας σύνδεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του RocketshipPreston Smith δήλωσε: «Έχουμε λιγότερους καθηγητές από ένα παραδοσιακό σχολείο υπηρετώντας τον ίδιο αριθμό των μαθητών ενός σχολείου.

Μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού, το σχολείο μπορεί να αυξήσει τους μισθούς των υπόλοιπων εκπαιδευτικών – και έτσι να υπάρχουν καλύτεροι δάσκαλοι.


Όλο το άρθρο εδώ  - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου