Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Ο τζιχαντιστής «Γάλλος» Mehdi Nemmouche, υπεύθυνος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών


Διαβάστε πως παρουσιάζεται η είδηση από το Associated Press :

Ένας ύποπτος Γάλλος τζιχαντιστής που πέρασε κάποιο χρόνο στη Συρία είναι υπό κράτηση για την εκτέλεση τριών ανθρώπων σε ένα εβραϊκό μουσείο του Βελγίου, αναφέρουν εισαγγελικές αρχές την Κυριακή, εκφράζοντας φόβους ότι οι Ευρωπαίοι φανατικοί θα χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες τους στη Συρία πάνω στην τρομοκρατία επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αρχές αύξησαν τα επίπεδα συναγερμού κατά της τρομοκρατίας, καθώς έψαχναν για τον εισβολέα. Αλλά ήταν τελικά μια τελωνειακή επιθεώρηση στο γαλλικό λιμάνι της πόλης της Μασσαλίας, που αποκάλυψε τον Mehdi Nemmouche, καθώς αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο που ερχόταν από το Άμστερνταμ.

Μια κάμερα παρακολούθησης δείχνει έναν άνδρα να πυροβολεί στο Εβραϊκό μουσείο στις Βρυξέλλες.

Ο ύποπτος είχε ένα περίστροφο και ένα αναδιπλούμενο αυτόματο όπλο, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση των Βρυξελλών και οι βαλλιστικές αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί εάν χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα βίντεο που δείχνει όπλα. Είπαν ότι κατάσχεσαν ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ που ήταν τυλιγμένο σε λευκό σεντόνι με κακογραμμένο το όνομα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, μιας εξτρεμιστικής ομάδας που πολεμάει στη Συρία.

Ο 29χρονος Nemmouche, από τη βόρεια Γαλλία, είχε ποινικό μητρώο, με επτά καταδίκες για εγκλήματα όπως απόπειρα ληστείας - αλλά τίποτα που να σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Οι αρχές είπαν ότι ο ύποπτος ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή και έφυγε για τη Συρία μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον τελευταίο εγκλεισμό του στα τέλη του 2012, πηγαίνοντας στη Συρία μέσω Βρυξελλών, Λονδίνου και Κωνσταντινούπολης. Ο ύποπτος, σύμφωνα με τις αρχές, είχε περάσει περίπου ένα χρόνο στη Συρία, αν και δεν είναι σαφές γιατί πήγε και τι έκανε εκεί.

«Τα νέα στοιχεία στην παρούσα έρευνα εφιστούν την προσοχή για μια ακόμη φορά στο πρόβλημα των “επαναπατριζόμενων” - με άλλα λόγια, των ανθρώπων που πηγαίνουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο και επιστρέφουν αργότερα στη χώρα μας», είπε ο Frederic Van Leeuw, ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου. «Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή αυτό το πρόβλημα».

Οι υπουργοί Εσωτερικών από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των τρόπων για να ανακόψουν τη βία που σχετίζεται με τη Συρία, όταν θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Joelle Milquet, ονόμασε τους ‘επιστρέφοντες’ «ένα γενικευμένο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη».

Το μακελειό των Βρυξελλών, την παραμονή των ευρωπαϊκών εκλογών, στις οποίες τα ακροδεξιά κόμματα είχαν μια ισχυρή παρουσίαση, οδήγησε αξιωματούχους στην  προώθηση μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και μεγάλωσε τους φόβους για αύξηση του αντισημιτισμού.

Δύο Ισραηλινοί πολίτες και ένας Γάλλος πολίτης σκοτώθηκαν και ένα τέταρτο θύμα παραμένει στο νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου.

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη στη Γαλλία και προέτρεψε τις ευρωπαϊκές αρχές να δράσουν πιο γρήγορα και πιο επιθετικά για την πρόληψη τέτοιων εγκλημάτων.


Ο ύποπτος δεν έχει πει τίποτα στους ανακριτές μέχρι σήμερα.


Η πρώην δικηγόρος του NemmoucheSoulifa Badaoui, τον περιέγραψε ως άτομο «με δυσκολίες» που πήγαινε από θετή οικογένεια σε θετή οικογένεια και συχνά ζούσε σε αυτοκίνητα. Είπε ότι δεν φαινόταν ικανός για τέτοια βία, αλλά ήταν ένα έξυπνο άτομο με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

Η επίθεση και η σύλληψη επισημαίνει την πρόκληση για τις ευρωπαϊκές αρχές στην  παρακολούθηση εξτρεμιστών, συχνά αποξενωμένων νέων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και ελάχιστες προοπτικές εργασίας, όταν ταξιδεύουν από και προς τη Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε την Κυριακή να «πολεμήσει» τους φανατικούς που έχουν πατρίδα την Γαλλία και επιστρέφουν πίσω από τη Συρία με βίαια σχέδια.

Η επίθεση και η σύλληψη αναβίωσε μνήμες του Mohamed Merah(φώτο), ενός Γάλλου που εκπαιδεύτηκε με εξτρεμιστές στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν και στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα εβραϊκό σχολείο στη νότια Γαλλία το 2012.
Τα θύματα του Mohamed Merah
Σκότωσε επτά άτομα, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, πριν πεθάνει σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Αυτές οι δολοφονίες συγκλόνισαν τη Γαλλία, φέρνοντας σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση των Γάλλων πολιτών που επιδιώκουν τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό.

ΚΟ: Προσέξτε πως χαρακτηρίζεται σκέτο «Γάλλος» ο δολοφόνος, όπως και ο «Γάλλος» ονομάζεται και ο Mohamed Merahπου επιτέθηκε το 2012 σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη σκορπώντας τον θάνατο. Προσέξτε πως συνδέουν το μακελειό με την… άνοδο των «ακροδεξιών» κομμάτων, τα οποία, τουλάχιστον, φωνάζουν για μείωση των μεταναστών από τις τριτοκοσμικές μουσουλμανικές χώρες και ανάσχεση της ισλαμοποίησης της Ευρώπης! Επίσης, εντελώς, υποκριτικά οι δυνάμεις που στήριξαν τους «αντάρτες» στην Συρία, κατά του Άσαντ, τώρα τρέμουν και συσκέπτονται για το πως θα παρακολουθήσουν εκείνους που πήγαν από την πολυπολιτισμική Ευρώπη στη Συρία και πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών σφαγέων, γύρισαν πίσω, φορτωμένοι "εμπειρίες". Προσέξτε επίσης, το πόσο σκανδαλιστικά, αποφορτίζουν από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις το κοινό, για δολοφόνους αθώων ανθρώπων, σαν τονNemmoucheφτάνοντας στο σημείο εν μέρει να τους δικαιολογήσουν (!), μιλώντας για «αποξενωμένους νέους… με ελάχιστες προοπτικές εργασίας». Προσέξτε επίσης πως η πολιτική ελίτ, αλλά και η εβραϊκή κοινότητα κάνουν λόγο, γενικά, περί «φανατικών» χωρίς να θίγουν ούτε στο ελάχιστο το Ισλάμ, (λες και δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο). Εάν ήταν «ακροδεξιός» στο στόχαστρο φυσικά, δεν θα ήταν απλά ένας «φανατικός» ή κάποιοι «φανατικοί αποξενωμένοι νέοι», αλλά «το αυγό του φιδιού» που πρέπει να παταχθεί (όπου το "αυγό" περιλαμβάνει από νεοναζισμό, αντι-ισλαμισμό, έως παντός είδους εθνικισμό μέχρι και ευρωσκεπτικισμό!)    

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου