Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ιράκ: Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει οικονομικά τους αντάρτες

Ιράκ: Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει οικονομικά τους αντάρτες

Η Σαουδική Αραβία είχε ήδη κατηγορήσει τον Ιρακινό πρωθυπουργό, ότι οδήγησε το Ιράκ στη χείλος της αβύσσου εφαρμόζοντας μια πολιτική αποκλεισμού των σουνιτών

Η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγόρησε την Τρίτη τη Σαουδική Αραβία ότι υποστηρίζει οικονομικά τις οργανώσεις των εξεγερμένων στο Ιράκ και ότι έχει ταχθεί με το μέρος της «τρομοκρατίας». Πρόσφατες δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας «δείχνουν πως τάσσεται με το μέρος της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι.

«Τη θεωρούμε (τη Σαουδική Αραβία) υπεύθυνη για την οικονομική και την ηθική βοήθεια που δέχονται οι οργανώσεις (των εξεγερμένων)», συνεχίζει το κείμενο. Σύμφωνα με το γραφείο του Μαλίκι, το σουνιτικό βασίλειο πρέπει επίσης «να θεωρηθεί υπεύθυνο για τα επικίνδυνα εγκλήματα που διαπράττονται απ΄ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η Σαουδική Αραβία είχε ήδη κατηγορήσει ανοικτά τη Δευτέρα, τον Ιρακινό πρωθυπουργό, ο οποίος είναι σιίτης, ότι οδήγησε το Ιράκ στη χείλος της αβύσσου εφαρμόζοντας μια πολιτική αποκλεισμού των σουνιτών και είχε ζητήσει να σχηματισθεί κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. Ο Μαλίκι είχε ήδη από το Μάρτιο κατηγορήσει τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ότι στηρίζουν την τρομοκρατία στο Ιράκ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/world/article/387974/irak-i-saoudiki-aravia-upostirizei-oikonomika-tous-adartes/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου