Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Νεαροί τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στην Συρία για να επιστρέψουν στην Ευρώπη και να σπείρουν τον τρόμο

Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Συντονισμού θεωρεί ότι η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη είναι πραγματική. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλ Κάιντα μπορεί να εκπαιδεύει νεαρούς τζιχαντιστές στη Συρία για το σκοπό αυτό.

«Η Αλ-Κάιντα επιλέγει νεαρούς οι οποίοι στη συνέχεια εκπαιδεύονται με μοναδικό σκοπό να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό, προσλαμβάνουν νεαρούς οι οποίοι είναι γλωσσικά συμβατοί με τις χώρες που έχουν επιλεγεί ως στόχος και οι οποίοι είναι ψυχολογικά οι πιο κατάλληλοι για να αναμειχθούν σε έναν δυτικό πληθυσμό», είπε ο Loïc Garnier στο RTL France.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της μονάδας συντονισμού (φώτο), η δυνατότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της Γαλλίας δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Η Γαλλία είναι μεταξύ των στόχων της Αλ-Κάιντα λόγω του λαϊκού χαρακτήρα της, της απόρριψης ακραίων συμπεριφορών και της εμπλοκής της στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Κεντρική Αφρική», εξήγησε, καθιστώντας σαφές, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για το επικείμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά ότι η απειλή είναι πραγματική».

Σύμφωνα με τον Loïc Garnier, ακόμη και αν δεν επιστρέφουν όλοι οι νεαροί που αναχώρησαν για τη Συρία για να πολεμήσουν, έχοντας στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, θα εξακολουθούν να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τον πληθυσμό. «Έχουν ένα επίπεδο ανοχής σχετικά με την βία, που δεν είναι το ίδιο με εκείνο των δυτικών κοινωνιών», λέει με ανησυχία. «Γι’ αυτούς, το να σκοτώσουν ή να βλέπουν άλλους να σκοτώνουν, έχει γίνει κάτι εντελώς μπανάλ».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου