Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΝΑ!


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Από τη Μοσσούλη ένας χριστιανός κάτοικος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη βεβήλωση ιερών τόπων του χριστιανισμού που διαπράτουν οι τρoμοκράτες της ISIS.« Μια ομάδα τρομοκρατών της ΙSIS κατέλαβε εκκλησίες και κατέστρεψε σταυρούς και αγάλματα της Παναγίας και του Χριστού αλλά και βιβλιοθήκες και κοιμητήρια» διευκρίνισε.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του οι εξτρεμιστές απαγόρευσαν στους εναπομείναντες χριστιανούς να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα ή να μαζεύονται για να προσευχηθούν.Άλλος κάτοικος από την περιοχή της Sakna διαβεβαίωσε ότι οι ισλαμιστές βεβήλωσαν και προκάλεσαν ζημιές στον τάφο του προφήτη Ιωνά ενώ έδωσε διαταγή να καταστραφούν ισλαμικά μαυσωλεία της περιοχής.(al manar 18/06/14)
ισλαμιστές σπέρνουν τον τρόμο στις πόλεις του Ιράκ
Το Ιράκ βρίθει από βιβλικές αναφορές : « Τα ιερά του προφήτη Ναούμ στο Al Qush του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη,ο τάφος του προφήτη Δανιήλ στο Kirkouk και του Έσδρας στο Al-Uzayr κοντά στη Βασσόρα.» (mondialisation.ca)Μια από τις πόλεις που κατέλαβαν οι ισλαμιστές είναι η Νινευή στην οποία σύμφωνα με την βιβλική παράδοση κήρυξε ο προφήτης Ιωνάς.Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος προφήτης είναι αποδεκτός και τιμάται ακόμη κι από τους μουσουλμάνους αφού στο Κοράνι υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο-σουράτ με το όνομα του ως Υunus (Ιωνάς) με τις αντίστοιχες περιπετειώδεις διηγήσεις.
Μια χριστιανή της Μοσσούλης που πλέον πήρε το δρόμο της αυτοεξορίας και της προσφυγιάς μαζί με άλλους 500.000 συμπολίτες της δίνει τον τόνο από τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την εισβολή των ισλαμιστών « Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε τα παπούτσια μας. Με τα σανδάλια φύγαμε! » Η γυναίκα δηλώνει ότι πρόλαβε και βγήκε από την πόλη 1 τέταρτο πριν την εισβολή.(Portesouvertes)
Tomb of Jonah complete again
το μαυσωλείο – ιερό του Ιωνά στη Μοσσούλη το 2008
Περίπου 2.000.000 ιρακινοί εθελοντές στρατεύθηκαν ήδη για να αναχαιτίσουν την ISIS.Πολυάριθμοι ανάμεσα τους είναι οι μετριοπαθείς σουννίτες που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους ομοιδεάτες τους εξτρεμιστές.
το μαυσωλείο ιερό του Ιωνά
το μαυσωλείο ιερό του Ιωνά
Την δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός άμυνας της χώρας ο Hussein Chahrestani. Σύμφωνα με το al-Alam, οι σουνιτικές φυλές της Bassora έκαναν κάλεσμα για πόλεμο κατά της ISIS.Μια από αυτές αυτή των Ghanem δήλωσε ότι τάχθηκε στις διαταγές της marjaiyyat του Najaf την ανώτερη σιιτική θρησκευτική αρχή της χώρας. Μέλη της κοινότητας των Sabéens προσεχώρησαν στις αστυνομικές δυνάμεις της Bassora.Την Τρίτη ο σείχης Wissam Hardane , ηγέτης των σουνιτών Sahwas, κάλεσε τους κατοίκους της Μοσούλης να εξεγερθούν έναντι των ισλαμιστών. (al manar)
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου