Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Οι λευκοί είναι υπεύθυνοι για την ομοφυλοφιλία», λέει υπουργός της Ουγκάντα

 
Ο Υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας της Ουγκάντα​​Simon Lokodo, σε μια συνέντευξή του στην AllAfrica, ισχυρίστηκε ότι η εξάπλωση της ομοφυλοφιλίας και της πορνογραφίας στην Ουγκάντα ​​είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας των λευκών.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία και η χρήση της πορνογραφίας στην Ουγκάντα ​​βρίσκονται σε άνοδο, ο Lokodo δήλωσε : «Επειδή οι ​​λευκοί έφεραν αυτή την κουλτούρα. Οι άνθρωποι ρωτούν : “αν μπορούν αυτοί να το κάνουν αυτό, γιατί όχι εγώ;” Είναι ένα πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιον, που υπάρχει στις αστικές περιοχές της Ουγκάντα ​​: «Αυτό έχει συμβεί ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Στις αγροτικές περιοχές δεν χρειάζεται καν να μιλήσεις  γι’ αυτό, επειδή θα σε περάσουν για κάποιον που έχει χάσει το μυαλό του».
 

Ο κ. Lokodo είναι ένα σημαίνον πρόσωπο στα πολιτικά πράγματα της Ουγκάντας, και θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους ηγέτες της ολοένα και πιο συντηρητικής πολιτικής της χώρας. Πρώην ιερέας, εισήλθε στο κοινοβούλιο το 2006 και διορίστηκε στη θέση του Υπουργού Ηθικής το 2011 μετά από ανασχηματισμό. Ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας​​, που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο οποίος αύξησε την τιμωρία για την ομοφυλοφιλία σε ισόβια κάθειρξη στις περιπτώσεις «διακεκριμένης ομοφυλοφιλίας», όπως το σεξ με έναν ανήλικο ή σεξ με κάποιον που είναι φορέας του ιού HIV. Κατά τη στιγμή της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο Lokodo είχε δηλώσει ότι η Ουγκάντα ​​ήταν ανεκτική στους ομοφυλόφιλους, επειδή η Ουγκάντα ​«δεν τους σφάζει». Ο Lokodo εισήγαγε επίσης νομοθεσία κατά της πορνογραφίας, που έγινε νόμος το περασμένο έτος, ο οποίος θέτει εκτός νόμου απροκάλυπτα σεξουαλικό υλικό. Ο νόμος ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την απαγόρευση της μίνι φούστα, απαγορεύοντας το «αδιάντροπο ντύσιμο που διεγείρει σεξουαλικά».

Ο Lokodo, που έχει αφοριστεί από την Καθολική Εκκλησία επειδή εισήλθε στην  πολιτική, κάνει συχνές αναφορές στη θρησκεία ως δικαιολογία για τις διώξεις των ομοφυλόφιλων της Ουγκάντα​​. «Έχω τις επιφυλάξεις μου αν αξίζει κανείς να πάει στη φυλακή επειδή είναι ομοφυλόφιλος», δήλωσε…..Ο Lokodo στη συνέχεια προετείνει όσοι είναι ομοφυλόφιλοι να το κρύβουν : «Αυτοί οι άνθρωποι είναι άτυχοι. Σε παρακαλώ, είναι ήδη κακό ότι είσαι ομοφυλόφιλος. Απλά παρέμεινε μόνος».


 
Ο υπουργός Ηθικής απευθύνθηκε επίσης στις δυτικές επιχειρήσεις που ορκίστηκαν να μην κάνουν επιχειρήσεις στην Ουγκάντα​​, μετά την ψήφιση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας – ο Richard Branson, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin, έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ της χώρας για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. «Μπορώ να σας πω ότι βρίσκουμε λευκούς, που θα αποσύρουν τα χρήματά τους, γιατί προτείναμε αυτό το νομοσχέδιο». «Αφήστε μας ήσυχους», καταλήγει ο Lokodo, «ή καταλάβετέ μας. Αλλά μην μας αποικίζετε και πάλι με την απαράδεκτη κουλτούρα σας».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου