Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

To τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπουργκάς προοριζόταν για τη Βόρειο Ελλάδα;


Συναγερμός φαίνεται πως είχε σημάνει στην Ελλάδα, όταν προ έτους, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν στείλει στην ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ σήμα ότι στη Βόρειο Ελλάδα σχεδιαζόταν χτύπημα εναντίον ισραηλινών τουριστών από ισλαμική οργάνωση της Μέσης Ανατολής. Λίγο μετά, το χτύπημα έγινε στη γειτονική Βουλγαρία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου ένα μήνα πριν από την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες, στις 19 Ιουλίου 2012, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και τραυματίστηκαν περίπου τριάντα άλλοι, είχε σταλεί μήνυμα στις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες. Σε αυτό αναφερόταν ότι σχεδιάζεται επίθεση σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας.
Η πληροφορία αυτή δεν διέρρευσε στη χώρα μας ούτε μετά την επίθεση στη Βουλγαρία. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Έκαναν λάθος οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ή παρακολουθούσαν άτομα που σχεδίαζαν κάτι -και- στην Ελλάδα; ‘Η, τέλος πάντων, τα άτομα που μετείχαν στο κτύπημα του Μπουργκάς, είχαν βρεθεί προηγουμένως στη χώρα μας, και τα είχαν πάρει στο κατόπι οι ισραηλινές υπηρεσίες;
Ως γνωστόν, μετά το χτύπημα, το Ισραήλ ισχυριζόταν ότι πίσω από την επίθεση ήταν το Ιράν, ενώ τελικώς την ευθύνη την έριξε στη λιβανέζικη οργάνωση “Χεζμπολάχ”. Μετά την επίθεση πάντως, οι “αντιτρομοκρατικές” -και όχι μόνον- σχέσεις Ισραήλ-Βουλγαρίας, δέθηκαν ιδιαιτέρως.
Άξιον προσοχής είναι ότι πρόσφατα, μετά τη βομβιστική επίθεση στην Βοστώνη, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τ.Κέρρυ, μεταξύ των 3-4 τρομοκρατικών χτυπημάτων που ανέφερε για τα τελευταία χρόνια, περιέλαβε και αυτό στο Μπουργκάς (!). Κάτι, που δείχνει τη βαρύτητα που αποδίδουν οι ΗΠΑ σε αυτή την επίθεση. Η βομβιστική ενέργεια στο Μπουργκάς, είχε συμπέσει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της μεγάλης εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Αϊρες, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά την “κόντρα” Ισραήλ-Τουρκίας για τους θανάτους Τούρκων στο πλοίο “Μαβί Μαρμαρά”, έχει μειωθεί θεαματικά ο αριθμός των ισραηλινών τουριστών προς την Τουρκία, ενώ έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ισραηλινοί τουρίστες προς την Ελλάδα.
Le canard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου