Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η Obamaland βρήκε το νέο της «ήρωα»


Το είδαμε κι αυτό. Στην Αμερική του πρώτου ‘gay προέδρου’ (σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek) και ενός πληθυσμού που η πλειοψηφία του έχει αποδεχτεί από καιρό την ομοφυλοφιλία και συνεχώς κατακλύζεται από φιλο-ομοφυλοφιλικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, βαφτίστηκε από τα media «ήρωας» ένας επαγγελματίας του μπάσκετ μόνο και μόνο επειδή δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Πρόκειται για τον Jason Collins, στον οποίον έτρεξαν να εκφράσουν την στήριξή τους, τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και οΜπιλ Κλίντον, ενώ η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμασχολίασε: «Τόσο υπερήφανη για σένα, Τζέισον Κόλινς. Έκανες ένα τεράστιο βήμα για τη χώρα μας». Όπως δε αναφέρουν ταmedia «σύσσωμο» το NBA τον στήριξε και δήλωσε «υπερήφανο».

Κανένα προεδρικό ζεύγος (πρώην και νυν) και καμία διασημότητα δεν έκανε τον κόπο να δηλώσει κανένα θαυμασμό για τον 27χρονοMatt McQuinn, που σκοτώθηκε προστατεύοντας την φίλη του, (έπεσε πάνω της και δέχτηκε εκείνος τις σφαίρες) στην σφαγή του κινηματογράφου στο Κολοράντο.

Υπήρξαν όμως και κάποιες αντιδράσεις.

Ο αθλητικός αναλυτής του ESPN, Chris Broussard, γνώρισε (και αυτός) το μίσος των οπαδών της «ανεκτικότητας», (που δεν ανέχονται όποιον δε συμφωνεί μαζί τους), όταν απάντησε σε μια ερώτηση, μιλώντας ανοιχτά κατά της ομοφυλοφιλίας.

Όταν ο παλαιότερος αναλυτής του ESPN LZ Granderson, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δήλωσε: «Αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε προς την πρόοδο και προς την πλήρη αποδοχή, πρέπει να έχουμε αυτή τη συζήτηση και αυτή την διαδικασία», οBroussard είπε : «Είμαι Χριστιανός. Δεν συμφωνώ με την ομοφυλοφιλία. Νομίζω ότι είναι μια αμαρτία, όπως νομίζω ότι γενικότερα είναι το σεξ μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας έξω από το γάμο. Ο L.Z. το γνωρίζει αυτό. Εκείνος και εγώ έχουμε παίξει σε ομάδες μπάσκετ μαζί για πολλά χρόνια. Έχουμε βγει έξω, έχουμε φάει μαζί, είχαμε καλές συζητήσεις, κάναμε ωραίες πλάκες μαζί. Ξέρει τις απόψεις μου και ξέρω τις δικές του. Δεν τον κατακρίνω, και δεν με επικρίνει αποκαλώντας με «μισαλλόδοξο» και «φανατικό».

Ο Broussard είπε ότι ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει παντού.

«Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί στο ΝΒΑ οι οποίοι μόνο επειδή διαφωνούν με τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής, δεν θέλουν να αποκαλούνται «φανατικοί» και «μισαλλόδοξοι» και τέτοια πράγματα. Ακριβώς όπως και εγώ μπορώ να ανεχθώ κάποιον με του οποίου τον τρόπο ζωής διαφωνώ, μπορώ να ανεχθώ τις πεποιθήσεις του».

Σε μια σειρά από tweets, ο αθλητικός παρουσιαστής του CBS, TimBrandoείπε ότι χάρηκε που ο Collins ήταν ευτυχής, αλλά δεν ενδιαφέρεται για τη σεξουαλικότητα του Κόλινς. Ο Brandoέγραψε, «Η λατρεία για τον ΗΡΩΑ έχει ξεφύγει από κάθε όριο».

Είπε ότι ο Jason είναι "καλό παιδί. Αλλά ήρωας; Με συγχωρείτε αλλά όχι."

Ο Brando ανέλυσε, επίσης, τη λέξη "ήρωας".

1. ένα μυθολογικό ή θρυλικό πρόσωπο συχνά θεϊκής καταγωγής, προικισμένο με μεγάλη δύναμη ή ικανότητα,  2. διαπρεπής πολεμιστής,  3. ένας άνθρωπος που θαυμάζεται για τα επιτεύγματά του και τις ευγενείς ιδιότητές του,  4. αυτός που δείχνει μεγάλο θάρρος.

Ο αθλητικός συντάκτης Brian Nielsenδήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί τα περί «ήρωα» που ακούγονται σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με τον Jackie Robinson, τον πρώτο Αφρο-Αμερικάνο παίκτη του  baseball. Μια σύγκριση των δεινών του Robinson με το lifestyle που επέλεξε να ζει ο Collins αποτελεί προσβολή για την οικογένειά του Jackie σήμερα. Αυτό με ενοχλεί.

Έχουμε ανθρώπους που λένε τον Collins «πρωτοπόρο».

Δεν το άκουσα ποτέ αυτό, και δικαίως, όταν ένας παίκτης του ΝΒΑ, ο Shawn Kemp, αποδείχτηκε να έχει πολλά νόθα παιδιά με διαφορετικές γυναίκες.

Ο 57χρονος Nielsen, λέει ότι το ‘coming-out’ του Collins έρχεται σε μια εποχή στην κοινωνία μας, όπου η λεγόμενη ‘πολιτική ορθότητα’ έχει χαλκεύσει συντριπτικά την χριστιανική ηθική. Κατά κάποιο τρόπο, πολλοί έχουν αποφασίσει ότι γνωρίζουν τους κανόνες καλύτερα από το Θεό. "

Στην εκπομπή του Βρετανού παρουσιαστή του CNN Piers Morgan, είχε κληθεί ο Αμερικανο-Εβραίος συντηρητικόςαρθρογράφος Ben Shapiro, ο οποίος σχολίασε ένα tweet του, στο οποίο αμφισβήτησε όλους εκείνους που έτρεξαν να «δοξάσουν» τον παίκτη του μπάσκετ για τον «ηρωισμό» του.

Το tweet έλεγε: «Ώστε ο Jason Collins είναι ήρωας επειδή είναι γκέι; Τα πρότυπά μας για τον ηρωισμό έχουν πέσει αρκετά από τον καιρό της απόβασης στη Νορμανδία».

Ο Shapiro θεώρησε την πεποίθηση του Morgan (ο οποίος τα είχε βάλει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα οπλοκατοχής), ότι αυτό που έκανε ο Collins, ήταν «γενναίο», ήταν η απόδειξη ότι ο Βρετανός παρουσιαστής "μισούσε την Αμερική τόσο πολύ". (Ο Morgan τα είχε βάλει και με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα οπλοκατοχής. Πολλοί Αμερικάνοι αντέδρασαν μαζεύοντας υπογραφές για να απελαθεί). Είπε, ότι με αυτό αποδεικνύεται ο Morgan πιστεύει ότι η Αμερική είναι μια «ομοφοβική χώρα».

«Είσαι Βρετανός και πολλοί έχουν πει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψεις τη χώρα, επειδή είσαι Βρετανός», παρατήρησε ο Shapiro. "Έρχεσαι εδώ κάθε βράδυ και μιλάς με μια βρετανική προφορά. Αυτό δεν σε κάνει έναν ήρωα, σε κάνει να είσαι αυτό που είσαι. "

«Είμαι Εβραίος», συνέχισε ο Shapiro. "Φοράω ένα yarmulke(εβραϊκό σκουφάκι) στην τηλεόραση. Υπάρχει αρκετός αντι-σημιτισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν την ζωή τους σε αντισημιτικές επιθέσεις - ξέρετε, τα εγκλήματα μίσους κατά των Εβραίων είναι περισσότερα από εκείνα κατά των ομοφυλοφίλων στη χώρα αυτή. Η Αμερική όμως δεν είναι μια αντισημιτική χώρα και δεν είμαι κανένας ήρωας επειδή φοράω ένα yarmulke. Το να είσαι αυτό που είσαι, το 2013 στην Αμερική, είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Δεν είναι ηρωικό να είσαι αυτός που είσαι δημόσια. Χαίρομαι για τον Jason Collins, εάν ο ίδιος αισθάνεται ότι πρόκειται να ζήσει μια πιο ευτυχισμένη ζωή τώρα, αλλά αυτό δεν σε κάνει έναν ήρωα επειδή είσαι αυτός που είσαι".



Ο Shapiro σχολιάζοντας την αντίδραση μέσω του tweeter, του ηθοποιού Chris Evans, (γνωστού από τον ρόλο ως CaptainAmerica) που έλεγε «δεν μου αρέσει ο Ben Shapiro», γράφει: Είπα στην εκπομπή ότι «ο ηρωισμός ορίζεται από την προθυμία κάποιου να θυσιαστεί και την προθυμία να διακινδυνέψει την ζωή του υπέρ ενός ευγενούς, μεγαλύτερου στόχου. Αυτός μπορεί να είναι ένας ευγενής, μεγαλύτερος στόχος, (το να δηλώσεις «είμαιgay»), αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος μεγάλος προσωπικός κίνδυνος», είπα. Όταν ο Piers διαμαρτυρήθηκε, πρόσθεσα, «Γιατί μισείς τους Αμερικανούς τόσο πολύ, ώστε νομίζεις ότι είναι μια τόσο ομοφοβική χώρα, ώστε, όταν ο Jason Collins βγαίνει να δηλώσει gay, αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ο Πρόεδρος Obama τον έχει προσωπικά καλέσει για να τον συγχαρεί .... Νομίζω ότι η Αμερική είναι ένα καλό μέρος .... Το να είσαι αυτό που είσαι στην Αμερική το 2013 είναι αυτό που η Αμερική συμβολίζει. Δεν είναι ηρωικό να είσαι αυτός που είναι δημόσια. Όμως, αυτό δεν τον κάνει ήρωα να είναι αυτό που είναι, επειδή η Αμερική δεν είναι καμία ομοφοβική χώρα".

Τέτοιες εκφράσεις είναι ταμπού στο Χόλιγουντ. Το Hollywood αντιλαμβάνεται την Αμερική ότι είναι το χειρότερο μέρος του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που ένας σημαντικός αριθμός δραματικών ταινιών με εξέχοντες γκέι χαρακτήρες τους δείχνουν να χτυπιούνται ανελέητα (‘Brokeback Mountain’, ‘As Good As It Gets’, ‘Boys Don’t Cry’, για να αναφέρουμε μερικές). Άλλες ταινίες, χωρίς βία, εξακολουθούν να περνάνε την ιδέα ότι η σύγχρονη Αμερική είναι μια άσχημη, ομοφοβική χώρα. Αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: ανοιχτά ομοφυλόφιλοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην ζωή της Αμερικής, διευθύνοντας μεγάλες εταιρίες (Apple, PayPal), και λαμβάνοντας ηγετικές θέσεις στην πολιτική (Tammy Baldwin, Barney Frank, David Cicilline, Jared Polis, και αρκετούς εκατοντάδες άλλους γκέι και λεσβίες εκλεγμένους πολιτικούς σε ολόκληρη την Αμερική). Οι γκέι και οι λεσβίες είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο Χόλιγουντ, με υπερδυνάμεις όπως η Ellen DeGeneres (The Ellen Show), Ryan Murphy (Glee, Nip / Tuck), Barry Diller (IAC), Neil Patrick Harris, Scott Rudin, και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως οι Rachel Maddow, Anderson Cooper, Nate Silver, και Chris Hughes να είναι μόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα. Όταν πρόκειται για εγκλήματα μίσους, οι Εβραίοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πέσουν θύματα εγκλημάτων μίσους, όπως οι ομοφυλόφιλοι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του FBI. Η Αμερική είναι ίσως η πιο φιλοσημιτική χώρα στον κόσμο - και όμως το Hollywood θεωρεί την Αμερική ότι είναι μια από τις πιο αντι-gay χώρες του κόσμου.

Οι απόψεις του Χόλιγουντ περί «οπισθοδρομικής» Αμερικής, κάτι σαν κρατίδιο των Ταλιμπάν, δεν περιορίζεται στα θέματα του «σεξουαλικού προσανατολισμού». Το Hollywood πιστεύει ότι η Αμερική είναι βαθιά ρατσιστική (Crash), τρομερά άπληστη (Wall Street), και τρομερά βίαιη (Green Zone). Εάν σηκωθείς να υπερασπιστείς τον αμερικάνικο λαό, γρήγορα θα στοχοποιηθείς και θα γίνεις αντιπαθητικός στους ανθρώπους.

Tim Tebow είναι αστέρι του NFL (αμερικάνικο football) που είναι χριστιανός και επειδή τόλμησε να προσευχηθεί φανερά, τάραξε τους ψευτο-ευαίσθητους της πολιτικής ορθότητας που βγήκαν και είπαν : αν είναι χριστιανός να το "κρατάει για τον εαυτό του" - βλέπε ΕΔΩ και δες άρθρο ΕΔΩ
Στην φωτογραφία αριστερά κάτω και δεξιά πάνω: ο 38χρονος πρώην SEAL του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Chris Kyle, ο πιο επιτυχημένος ελεύθερος σκοπευτής στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία που δολοφονήθηκε φέτος τον Φεβρουάριο. Καμία τιμή. Κανένα σχόλιο από τον Λευκό Οίκο  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου