Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τα μυστήρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης




Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στη Βοστώνη, οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να δημοσιοποιούν αποσπασματικά τις ενδείξεις που ισχυρίζονται ότι έχουν βρει. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την τσετσενική καταγωγή των «ενόχων» και τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του Διαδικτύου και ο ρωσικός Τύπος παρουσιάζουν μια διαφορετική ιστορία, στην οποία ο κύριος «ένοχος» είναι κάποιος πράκτορας της CIA.  

Του Thierry Meyssan
Voltaire Network
3 Μαΐου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους  


Δύο εβδομάδες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστώνης (15 Απριλίου, 14:49), οι αμερικανικές αρχές παρουσιάζουν τους αδελφούς Τamerlane και Dzhokhar Tsarnaev ως δράστες. Δήλωσαν ότι σκότωσαν τον μεγαλύτερο αδερφό και συνέλαβαν τον μικρότερο ως συνεργό του. Ο 19χρονος νεαρός εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά οι τραυματισμοί του εμποδίζουν την ουσιαστική επικοινωνία μαζί του παρά μόνον μέσω νευμάτων. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να έχει παραδεχθεί τα γεγονότα. 

Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο Τamerlane,  ούτε για εκείνες που αφορούν στη σύλληψη του Dzhokhar. Οι δύο συνεργοί λέγεται ότι υπέκυψαν στο «σύνδρομο Oswald" και θέλησαν να αυτοπροβληθούν, σκοτώνοντας, χωρίς αιτία και μάρτυρες, έναν αστυνομικό φρουρό σε κάποια πανεπιστημιούπολη. Στη συνέχεια, φέρεται ότι άρπαξαν μια Mercedes με τον ανώνυμο οδηγό της και τον ανάγκασαν να κάνει ανάληψη 800 δολάρια από ένα αυτόματο μηχάνημα ATM. Aνακοινώθηκε επίσης ότι ο ίδιος οδηγός κατέθεσε στην αστυνομία ότι τα αδέλφια του είχαν επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση. 

Μέχρι στιγμής, κανένας δημοσιογράφος δεν συνάντησε τον ύποπτο και κανείς δεν πήρε συνέντευξη από τον μάρτυρα. Ο Τύπος αρκείται στο να μεταδίδει τις δηλώσεις των γονέων και των φίλων του, οι οποίοι δηλώνουν έκπληκτοι για το γεγονός ότι οι δύο «ένοχοι» είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. 

Πάντως, η δικαστής Marianne B. Bowler κατηγόρησε τον νεαρό Dzhokhar για «χρήση όπλων μαζικής καταστροφής», τα οποία δεν ήταν άλλα από χύτρες ταχύτητας γεμάτες καρφιά. Ήταν η πρώτη φορά που ο όρος «όπλο μαζικής καταστροφής» χρησιμοποιείται για κοινά οικιακά σκεύη. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου, Dutch Ruppersberger, δήλωσε μετά από μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με αξιωματούχους των τριών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι οι αδελφοί Tsarnaev είχαν χρησιμοποιήσει ένα τηλεχειριστήριο από παιδικό παιχνίδι για να σχεδιάσουν την έκρηξη των δύο βομβών τους. Ο Ruppersberger το θεώρησε ως απόδειξη ότι οι ύποπτοι είχαν μάθει πώς να μετατρέπουν οικιακά σκεύη σε εκρηκτικούς μηχανισμούς αφού μελέτησαν άρθρα από το διαδικτυακό περιοδικόInspire, τα οποία περιείχαν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, όπως αναφέρθηκε, από την Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Ωστόσο, αν και το πρώτο τεύχος του περιοδικού (με την ένδειξη "Καλοκαίρι 2010") περιέχει λεπτομερή συνταγή για το πώς κατασκευάζεται μια βόμβα από χύτρα ταχύτητας, δεν περιέχει καμιά πληροφορία για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα τηλεχειριστήριο παιχνιδιού για να προκαλέσει έκρηξη μέσα σ’ ένα κλειστό σκεύος κουζίνας. 

Όλη αυτή η βαβούρα οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: η τσετσενική καταγωγή των αδελφών Tsarnaev τοποθετεί τη Ρωσία στο επίκεντρο της υπόθεσης. Ο Πρόεδρος Vladimir Putinαπέφυγε διακριτικά να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα σε μια μακρά δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Τσετσένοι τρομοκράτες στη Συρία πρόσφατα απήγαγαν δύο Ορθόδοξους μητροπολίτες. Και είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλοι στο Σότσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι, επομένως, προς το συμφέρον της Ρωσίας να ενισχυθεί η αντιτρομοκρατική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά εάν η Ρωσία σκοπεύει πραγματικά να αναπτύξει στρατεύματα του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας ("ρωσικού ΝΑΤΟ") στη Συρία. 

Εν τω μεταξύ, μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου υπάρχει διχογνωμία. Υπάρχουν κάποιοι που συντάσσονται με αυτά που ανακοινώνει το FBI και άλλοι που αμφισβητούν τα όσα μεταδίδονται. Δύο σημαντικά αντεπιχειρήματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο: 

1) Ο "Jeff Bauman" είναι στην πραγματικότητα ο Nick Vogt; 


 
Ο πρώτος κατηγορεί τις υπηρεσίες ασφαλείας για το στήσιμο ενός σεναρίου με πρωταγωνιστές που εμπλέκονται σε ιστορίες ικανές να φέρουν αναστάτωση και στον πιο ασυγκίνητο πολίτη. Εικόνες που προκύπτουν από ένα βίντεο δείχνουν δύο άτομα που αγγίζουν εδώ κι εκεί το σώμα του Jeff Bauman,τα πόδια του οποίου υποτίθεται ότι έχουν μόλις ακρωτηριαστεί. Το εν λόγω πρόσωπο μοιάζει στην πραγματικότητα να είναι ο Nick Vogt, αξιωματικός του Στρατού των ΗΠΑ ο οποίος έχασε τα πόδια του στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν τον Νοέμβριο του 2011. Μάλιστα, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο "Jeff Bauman" καταφέρνει να κρατά  το κεφάλι του ψηλά και δεν φαίνεται να υποφέρει από αιμορραγία όταν μεταφέρεται σε μια αναπηρική καρέκλα, χωρίς να έχουν σταθεροποιηθεί με κάποιον τρόπο οι μηροί του. Το όλο ζήτημα λαμβάνει ακόμη περισσότερη σημασία, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το γεγονός ότι η μαρτυρία του "Jeff Bauman" επέτρεψε την ταυτοποίηση των υπόπτων (συνέντευξη Τύπου 18 Απριλίου, 17:20). 

2) Τι ρόλο παίζει η παρουσία των μισθοφόρων της εταιρείας Craft International στo σημείο της έκρηξης; 


Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται με την παρουσία των ανδρών του προσωπικού μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πιθανότατα της Craft International LLC, οι οποίοι από τα πλάνα και τις φωτογραφίες προκύπτει ότι φορούσαν το ίδιο σακίδιο με εκείνο που σύμφωνα με το FBI περιείχε μία από τις χύτρες ταχύτητας. 

3) Αλλά το πιο εκπληκτικό απ’ όλα είναι το εξής: 


Μια άσκηση ετοιμότητας για βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα δύο ώρες πριν από την τραγωδία του Μαραθωνίου της Βοστώνης στην ίδια ακριβώς τοποθεσία όπου εξερράγησαν οι πραγματικές βόμβες. Αλλά σε ερώτημα που υπέβαλε δημοσιογράφος για το θέμα αυτό κατά τη συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε, ο ειδικός πράκτορας του FBI Richard Deslauriers αρνήθηκε να απαντήσει και ζήτησε να υποβληθεί άλλο ερώτημα. 

Eφημερίδα Izvestia (24/04/2013): «Ο Tamerlane Tsarnaev στρατολογήθηκε από κάποιογεωργιανό ίδρυμα. Ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοστώνη παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο που οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Γεωργίας».
Τέλος, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Itzvestia (τεύχος 24 Απριλίου), ο Tamerlane Tsarnaev συμμετείχε σε σεμινάριο που οργάνωσε το ίδρυμα Caucasus Fund for Georgia, πίσω από το οποίο κρύβεται το αμερικανικό Jamestown Foundation, που δημιουργήθηκε από τη CIA. Ο Tsarnaev εκπαιδεύτηκε κατάλληλα σε επιχειρήσεις «που θα προξενούσαν πολιτική αστάθεια στην Ρωσία», σύμφωνα με την εφημερίδα. Σε μια επιστολή διαμαρτυρίας, το εν λόγω ίδρυμα διέψευσε τις πληροφορίες, προφασιζόμενο ότι πρόκειται για περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας. 

Είναι προφανώς πολύ νωρίς για να συμπεράνει κανείς τι πραγματικά συνέβη στη Βοστώνη. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ωστόσο: η εκδοχή της αστυνομίας είναι ψευδής. 


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8645.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου